A3 Haber

Atatürk Havalimanı’na Millet Bahçesi için uçuş yasağı getirildi!

Atatürk Havalimanı’na Millet Bahçesi için uçuş yasağı getirildi!

Atatürk Havalimanı’na Millet Bahçesi için uçuş yasağı getirildi!
Mayıs 26
20:20 2022

Pazar günü yapılacak İstanbul’un fethinin yıl dönümü etkinlikleri ve millet bahçesi temel atma töreni öncesinde Atatürk Havalimanı’nda uçuş yasağı ilan edildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 29 Mayıs 2022 tarihinde hem İstanbul’un fethinin 569’uncu yıl dönümü hem de millet bahçesi temel atma töreni yapılacak. İBB Meclisi’nin İYİ Partili üyesi Ali Kıdık, törenler öncesi Atatürk Havalimanı’na yarın sabah saat 09.00 itibariyle uçuş yasağı konulduğunu açıkladı.

Kıdık sosyal medya paylaşımında; şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bir şov uğruna…”

  • Bu kadarına pes pes pes. Atatürk Havalimanı’nı yerle bir edecek Millet Bahçesi için yarın sabah 09.00 itibari ile uçuş yasağı getirildi. Uçuş yasağı için notam yayınlandı. Tüm kapılar açılarak vatandaşların elini kolunu sallayarak içeri girmesi sağlanacak. Havalimanında uçağı bulunanlara uçakların kaldırılması için emir gönderildi. Milyonlarca dolarlık cihazlar, uçaklar hangarlar bir şov uğruna tehlikeye atılıyor. Notam 30 Mayıs Pazartesi günü sabah 09.00’a kadar devam edecek.

NOTAM nedir?

NOTAM (Notice To Air Man) diğer bir ismiyle “havacılara bildiri”, sivil ve askeri havacılık kuruluşlarını, havaalanı kullanıcılarını, uçuş harekâtı ile ilgili görevlileri havacıları haberdar etmek için yayımlanan bir tür bildiri.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER