A3 Haber

FBI, KDHC dostluk derneklerinin kurucusu Alejandro Caos de Benos hakkında arama ve tutuklama kararı çıkardı!

FBI, KDHC dostluk derneklerinin kurucusu Alejandro Caos de Benos hakkında arama ve tutuklama kararı çıkardı!

FBI, KDHC dostluk derneklerinin kurucusu Alejandro Caos de Benos hakkında arama ve tutuklama kararı çıkardı!
Mayıs 26
22:21 2022

Dünya genelindeki Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) dostluk derneklerinin (KFA) İspanya’da yaşayan kurucu başkanı Alejandro Caos de Benos hakkında, FBI tarafından arama ve tutuklama kararı çıkarıldı.

A3 Haber Merkezi | İspanya Kore Dostluk Derneği (İspanya KFA), Alejandro Caos de Benos hakkında FBI’ın çıkardığı arama ve tutuklama kararına ilişkin bir kınama yazısı yayımladı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne ilişkin dezenformatik haberlere karşı mücadele amacıyla kurulan Kuzey Kore Postası’nın paylaştığı kınama yazısı şöyle:

Yoldaş Alejandro Caos de Benos’un FBI tarafından arandığı haberi uluslararası medyanın gündemine oturdu.
FBI’ın kendi web sitesinde İspanyol’un fotoğraflarını ve eşkalini görebiliyoruz: “FBI TARAFINDAN ARANIYOR – Alejandro Caos de Benos.”

“El Periodico” gazetesinin internet sitesinde 23 Mayıs 2022 tarihinde “Kara listede. FBI, Alejandro Caos de Benós hakkında KDHC lehine komplo kurmaktan tutuklama emri çıkardı. ABD adaleti Tarragona’dan tartışmalı aktivisti Pyongyang rejimine yardım etmek ve kripto para birimleri kullanarak yaptırımlardan kaçmakla suçluyor” denildi.

Alejandro Caos de Benós Sosyalist Kore’nin yakın bir dostudur. Üniversitelerde yüzlerce konferans verdi ve KDHC’nin gizemini çözen onlarca röportaj verdi. Çalışmaları KDHC hükümeti tarafından tanınmış ve bu da kendisine madalyalar kazandırmıştır. KDHC’nin Yabancı Ülkelerle Kültürel İlişkiler Komitesi’nin özel delegesidir. Kendisine iftira atma girişimi daha önce de başka bir vesileyle gerçekleşmiştir. 14 Haziran 2016 tarihinde Tarragona’da İspanyol Sivil Muhafızları tarafından silah kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanmıştır.

Kore Dostluk Derneği’nin (KFA) kurucusuydu. Bu girişim sayesinde onlarca ülkede benzer dernekler kurulmuştur. Brezilya’da Alejandro’nun çalışmalarının meyvesi olan Kore Dostluk Derneği (KFA-Brezilya) bulunmaktadır. FBI tarafından gözaltına alınabileceği için İspanya’dan ayrılması engelleniyor.

Gözaltı kararının KDHC’yi sindirmeye ve onu savunanlara zulmetmeye yönelik bir başka girişim olduğunu biliyoruz.
ABD emperyalistlerinin bir eylemini daha şiddetle reddediyor ve Alejandro yoldaşa tam desteğimizi sunuyoruz.

Alejandro Caos de Benos’dan açıklama

Hakkında FBI tarafından arama ve tutuklama kararı çıkartılan Alejandro Caos de Benos’un yaptığı yazılı açıklama şöyle:

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER