A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan NATO çıkışı: ABD askeri tesislerini kapatmayı getirsinler, destekleyeceğiz

Kılıçdaroğlu’ndan NATO çıkışı: ABD askeri tesislerini kapatmayı getirsinler, destekleyeceğiz

Kılıçdaroğlu’ndan NATO çıkışı: ABD askeri tesislerini kapatmayı getirsinler, destekleyeceğiz
Mayıs 26
21:30 2022

CHP lideri Kılıçdaroğlu, NATO tartışmalarıyla ilgili olarak “Bahçeli de NATO’dan çıkmayı önermiş. Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır. NATO’yla var olmadık, NATO’suz da yok olmayız” sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Bahçeli de NATO’dan çıkmayı önermiş. NATO, Türkiye için gereklidir ancak iktidar olarak ne kadar samimiler görmek isterim. ABD Yunanistan’ı üslerle doldurdu. Hedefleri net. Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis’e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yabacı asker bulunmasına karşı olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Biz neoliberalizme karşı olduğumuz kadar toprağımızda yabancı askere de karşıyız. Gerekeni yapmaya hazırız. Peki siz hazır mısınız iktidar sahipleri? Bu da sizin samimiyetinizin turnusol kağıdı olsun. CHP hazırdır, bekliyoruz” dedi.

Bahçeli, NATO hakkında neler söylemişti? 

Bahçeli, 24 Mayıs’ta partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. Bahçeli, toplantıda NATO konusunda şunları söylemişti:

  • “Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır. NATO’yla var olmadık, NATO’suz da yok olmayız.
  • Türkiye 1952 yılından bu tarafa NATO üyesidir. Velakin Türkiye NATO’nun doğudaki karakol ülkesi olarak muamele görmüş, krizlerin, darbelerin, toplumsal ve siyasal çalkantıların tahrik merkezinde hep NATO’nun bulunduğu sürekli gündemi işgal etmiştir.
  • Türkiye’nin itirazları ciddiye alınmıyorsa NATO’daki varlığı da ciddiye alınmıyor ve saygı görmüyor demektir. Alsınlar İsveç’i, alsınlar Finlandiya’yı tepe tepe kullansınlar, Rusya’ya karşı yeni bir siper açsınlar.
  • İhtiyaç hasıl olursa, gelişmeler başka bir seçenek bırakmazsa, Türkiye’nin, Türk dünyasının ve 57 İslam ülkesinin da içine katılacağı yeni bir güvenlik teşkilatının kurulması mümkündür, belki de en doğrusu budur.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER