A3 Haber

Tarihinde bir ilk: Türkiye Kupası’nda şampiyon Sivasspor

Tarihinde bir ilk: Türkiye Kupası’nda şampiyon Sivasspor

Tarihinde bir ilk: Türkiye Kupası’nda şampiyon Sivasspor
Mayıs 26
23:33 2022

Türkiye Kupası finalinde Sivasspor, normal süresi 1-1 sona eren maçın uzatma devrelerinde Kayserispor’u 3-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Kayserispor ile Sivasspor, Türkiye Kupası finalinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 biten karşılaşmanın uzatma devrelerinde ise Kayserispor’u 3-2 yenen Sivasspor şampiyonluğa ulaştı.

İki takımın da rakip kalelerde tehlike yarattığı ilk yarıda Kayserispor, 33. dakikada Ramazan Civelek ile öne geçti. İlk 45 dakika 1-0’lık Kayserispor üstünlüğüyle geçilirken 60. dakikada Appindangoye mücadeleye 1-1’lik beraberliği getirdi ve maç uzatma devrelerine gitti.

Uzatma devrelerinde de gol düellosu devam etti. 95. dakikada Max Gradel, Sivasspor’u öne geçiren golü kaydetti. 107. dakikada ise Kayserispor’da İlhan Parlak sahneye çıktı ve takımına beraberliği getiren golü kaydetti. Dakikalar 113’ü gösterdiğinde ise Sivasspor’da Konate skoru belirleyen golü attı. Mücadeleyi Yiğidolar 3-2 kazandı ve Türkiye Kupası’nı tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER