A3 Haber

Tuncay Özkan: Saray, seçime kadar interneti yok etmek istiyor

Tuncay Özkan: Saray, seçime kadar interneti yok etmek istiyor

Tuncay Özkan: Saray, seçime kadar interneti yok etmek istiyor
Mayıs 27
19:47 2022

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “sosyal medyayı kontrol altına alacak düzenleme”yi ele almak için basın örgütlerinin temsilcilerini Dijital Komisyon’a davet etti. Özkan, “Saray, seçime kadar interneti yok etmek istiyor. Gelin özgürlüklerimizi birlikte savunalım” dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile açıklamalarda bulundu. Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeler içeren “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunulduğunu hatırlatan Özkan, “Anladığım kadarıyla seçime kadar Türk demokrasisini rafa kaldırmak, medyayı, gençleri susturmak, interneti yok etmek istiyorlar” dedi.

Açıklamasında, basın örgütleri ve yönetim kurulu üyelerini Çarşamba günü saat 14.00’da TBMM’de yapılacak “Dijital Komisyon”a davet eden Özkan şunları söyledi:

  • “Bu kadarını da yapamazlar, böyle bir sansürü böyle bir yasaklamayı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getiremezler diye düşünmüştüm önce. Ama yanılmışım, bunu da yaptılar. Türk medyasını; sosyal medyayı, interneti toptan kontrolleri altına alacak  ve bir tuşla açıp kapatabilecekleri yeni bir düzenlemeyi TBMM’ye saray yönetimi sundu. Türkiye’yi savunmak, özgürlüklerimizi savunmak, demokrasiyi savunmak için bütün basın örgütlerini, yönetim kurulu üyelerini Çarşamba günü bu yasa önerisini ele alacağımız saat 14.00’daki Dijital Komisyon’a davet ediyorum. Hepsi misafirimizdir. Gelin, fikirlerimizi orada açıkça anlatalım. Anladığım kadarıyla seçime kadar Türk demokrasisini rafa kaldırmak, medyayı, gençleri susturmak, interneti yok etmek istiyorlar. Gelin birlikte karşı çıkalım. Hepinizi bekliyoruz.”

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER