A3 Haber

Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk’ten haftaya bakış: Önce kim kaçacak?

Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk’ten haftaya bakış: Önce kim kaçacak?

Mayıs 28
11:22 2022

Gazeteci-yazar Ahmet Nesin ile A3 yazarı-gazeteci Serdar Öztürk, haftaya damga vuran SADAT faaliyetleri ve Kılıçdaroğlu’nun “Bir kaçış planının anatomisi” başlığıyla duyurduğu iddiaları değerlendirdiler.

A3 Haber Merkezi | Haftanın iç ve dış siyasi gelişmelerinin değerlendirildiği YouTube programında, sıkıyönetimsiz bir sıkıyönetim, OHAL’siz bir OHAL dönemi yaşandığını belirten Ahmet Nesin, turizmden para kazanmayı hedefleyen Türkiye’nin turizme ilişkin faaliyetleri yasaklamasının akıl alır bir durum olmadığını vurguladı.

Serdar Öztürk, SADAT’ın Türkiye’nin uzun süredir problemi olduğunu belirterek, “Kılıçdaroğlu’nun SADAT’a gitmesiyle işler değişti. Kılıçdaroğlu’nun ziyareti SADAT’ı devreden çıkarmış mı oldu, yoksa iktidar SADAT’ın çok kullanılabilir bir maşa olmadığına mı karar verdi; bence her ikisi de doğru. İktidar bir süredir SADAT’la ilişkisini düşürmüştü. İktidarın dirsek çevirmiş olması ihtimali yüksek” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun, TÜRGEV ve Ensar aracılığıyla yurtdışına para transferi iddialarını değerlendiren Öztürk şunları söyledi: “Para transferi biliniyor ama bu paraların kim tarafından transfer edildiği açıklanmadı. Kılıçdaroğlu, bu transferi kimin yaptırdığını biliyor ama konuşmasını ‘kaçma planı’ üzerine oturttu. Kılıçdaroğlu büyük ihtimalle mahkemeye verilmeyi ve bunları mahkemede açıklamayı planlıyor. Kılıçdaroğlu’nun amacı mahkeme yoluyla, bu iki vakfa kimlerin, nasıl bağış yaptığını ortaya çıkarmak. Kılıçdaroğlu biliyor ki, bu bağışların bir bölümü yurtdışına kaçırılıyor, bir bölümü de siyasetin finansmanı için kullanılıyor.”

Programı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER