A3 Haber

Erdoğan: 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık

Erdoğan: 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık

Erdoğan: 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık
Mayıs 29
19:00 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un fethinin 569’uncu yıldönümünde, kapatılan Atatürk Havalimanı’na fidan dikti. Erdoğan, “Cumhur İttifakı olarak bir aradayız. Bu yıldönümünü temsilen 569 yeniçerimiz burada. Bu demektir ki, fethin 600’üncü yıldönümüne adadığımız 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kapatılan ve Millet Bahçesi yapılmasına karar verilen Atatürk Havalimanı’da düzenlenen İstanbul’un Fethinin 569’uncu Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni’nde konuştu.

“Fetihler çağlar üstü olur. Çağlar böyle açılır, böyle kapanır. Geceler vardır uykuyla geçer, sarhoş kusmuklarıyla lekelenir, geceler vardır, ihtiraslar çağıldar, yuvalar yıkılır, geceler vardır dirilişe gebedir, fecrolur şehri İstanbul fetholunur. Bir çağ kapanır, bir çağ açılır” diyen  Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • “Aziz milletim Konstantiniyye muhakkak fetholunacaktır, onu fetheden komutan ne güzel komutan ve onun ordusu, askeri ne güzel askerdir buyuran sevgililer sevgilisi peygamber efendimizin İstanbul’un fethiyle, 569’uncu yıldönümünü kutladığımız bugünde aldığım resmi rakamlarla şu anda 560 bin kişi karşımda bulunuyor.
  • Siz ne güzel insanlarsınız. Sizler İstanbul’un inşallah 2023’e giden bu yolda hazır olduğunuzu gösterdiniz. Aziz milletim, sayın MHP Genel Başkanı, BBP Genel Başkanı, sevgili İstanbullular, Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştaki kıymetli gençler. Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar, hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.

“2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık”

  • İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizden tüm vatandaşlarımıza selamlarımı gönderiyorum. Rabbime beni böyle şanlı milletin ferdi olarak dünyaya getirdiği için hamdediyorum. Bu fetih nesline hizmet etme şerefi bahşettiği için hamdediyorum, bizleri bugün burada şu güzel iklimde buluşturduğu için hamdediyorum.
  • Bugün İstanbul’un fethinin 569’uncu yıldönümü. Cumhur İttifakı olarak biraradayız. Bu yıldönümünü temsilen 569 yeniçerimiz burada. Bu demektir ki, fethin 600. yıldönümüne adadığımız 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık.
  • 2053 vizyonumuzu temsilen 600 evladımız da burada. Bu sembollerin her biri geleceğe tutulmuş birer ışıktır. Evlatlarımız yarın kendi sorumluluk alanındaki başarıyla milletimizin iftihar vesilelerine dönüşeceklerdir. Burada vizyon olarak konuştuklarımız, yarın ülkemizin hakikatleri olarak önümüze çıkacaktır.
  • Fetihler çağlar üstü olur. Çağlar böyle açılır, böyle kapanır. Geceler vardır uykuyla geçer, sarhoş kusmuklarıyla lekelenir, geceler vardır, ihtiraslar çağıldar, yuvalar yıkılır, geceler vardır dirilişe gebedir, fecrolur şehri İstanbul fetholunur. Bir çağ kapanır, bir çağ açılır.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER