A3 Haber

Yine Eskişehir: Parkta yoga yapan kadınlar CİMER’e şikayet edildi

Yine Eskişehir: Parkta yoga yapan kadınlar CİMER’e şikayet edildi

Yine Eskişehir: Parkta yoga yapan kadınlar CİMER’e şikayet edildi
Mayıs 29
14:40 2022

Eskişehir’de parkta yoga yapan yurttaşlar, CİMER’e şikayet edildi. Parkın valiliğin sorumluluğunda olduğu belirtilirken, güvenliğin yurttaşları engellendiği açıklandı.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eskişehir Valiliği’nin sorumluluğunda olan Dede Korkut Parkı’nda yoga yapan yurttaşların Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildiğini açıkladı.

Kazım Kurt, ayrıca güvenlik görevlilerinin yurttaşları engellendiğini açıkladı.

Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt olaya tepki göstererek yaptığı açıklamada, “Eskişehir Valiliği’nin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkı’nda yoga yapanlar CİMER’e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz.” dedi.

Yılmaz Büyükerşen’den destek

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, olayı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Büyük Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz” dedi.

Valilik’ten açıklama

Eskişehir Valiliği, olayın gündeme gelmesi ardından yaptığı açıklamada, parkın Türk Dünyası Vakfı sorumluluğunda olduğu belirtti. Valilik, Türk Dünyası Vakfı tarafından yapılan şu açıklamayı paylaştı:

  • “Ziyaretçilerimizden gelen şikâyetler ve fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda, park içerisindeki toplu etkinliklerde önceden izin alınması gerekmektedir. Hâlihazırda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü parkımızda planlı sportif faaliyetler yürütmektedir. Diğer kurum ve kuruluşların parkımızda sportif faaliyet talepleri de değerlendirilmektedir. Bu sebeple mevcut uygulamanın halkımızın parkımızdan daha fazla ve eşit bir şekilde istifade etmesi amacı ile düzenlenmiş olduğunu, izinsiz etkinlikle ilgili olarak izinsiz ve gizli çekim ile yapılan ‘haber’in gerçekleri yansıtmadığını; bu haliyle hukuki süreçlere zemin hazırladığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Kadınlar yogaya çağırdı

Eskişehirli kadınlar, güvenlik görevlilerinin yoga yapan kadınları engellemesi üzerine yasaklara, baskılara, gericiliğe karşı yarın akşam -30 Mayıs 18.30’da- aynı parka tüm kadınları yoga yapmaya çağırdı.

 

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER