A3 Haber

Gözler yeni görüşmede: 3600 ek gösterge düzenlemesinde sona doğru

Gözler yeni görüşmede: 3600 ek gösterge düzenlemesinde sona doğru

Gözler yeni görüşmede: 3600 ek gösterge düzenlemesinde sona doğru
Mayıs 30
14:08 2022

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen arasında devam eden 3600 ek gösterge düzenlemesi görüşmelerinde sona yaklaşıldı. Düzenleme, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.

Hükümet ile Memur-Sen arasında yılbaşından beri devam eden 3600 ek gösterge ve diğer ek göstergelerin düzenlenmesini içeren görüşmelerin ardından ek gösterge düzenlemesinin tamamlandığı belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in başkanlığında hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkililerinin katımıyla ilk toplantısını 16 Şubat’ta yapan 3600 Ek Gösterge Komisyonu, ikinci toplantısını 16 Mart’ta basına kapalı olarak gerçekleştirmişti.

Komisyona sunulmuştu

İkinci toplantının ardından, tüm memurları kapsayan ek gösterge düzenlemesi isteyen Memur-Sen, 2200-3600 ve 3600-4800 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesini içeren talebini komisyona sunmuştu.

Mayıs ayını işaret etmişti

Bakan Bilgin’in Şeker-İş Sendikası’nın 13 Mayıs’ta düzenlediği “Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi”nde, ek gösterge düzenlemenin sonuçlanması için mayıs sonunu işaret etmesi üzerine, gözler hükümet ile Memur-Sen arasında yapılacak yeni görüşmeye çevrildi.

Taraflar arasında bir süredir devam eden teknik görüşmelerde sona yaklaşıldığı öğrenilirken, tarafların bu kapsamda hafta içinde bir araya gelmesi bekleniyor.

3600 ek gösterge nedir?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER