A3 Haber

Mülk sahibi-kiracı uyuşmazlıklarında arabulucu zorunlu hale geliyor

Mülk sahibi-kiracı uyuşmazlıklarında arabulucu zorunlu hale geliyor

Mülk sahibi-kiracı uyuşmazlıklarında arabulucu zorunlu hale geliyor
Mayıs 30
08:55 2022

Yaşam pahalılığın, enflasyonun ve kiraların artması sonucu ev sahibi-kiracı uyuşmazlıkları da çoğalmaya başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getireceğiz” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Genel Merkezi’nde İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen, “81 İl Kurum Ziyaretleri Değerlendirme Toplantısı”nda, Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini yaygınlaştırılacağını açıkladı.

Yeni Şafak’ın haberine göre, programda soruları yanıtlayan ve kira uyuşmazlıklarını da bu kapsama alacaklarını dile getiren Bozdağ, “Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getireceğiz” dedi

Kiraların ödenmemesi ya da tespitine ilişkin uyuşmazlıklarda mülk sahipleri ile kiracılar dava açmadan önce arabulucuya başvurması gerekecek. Arabuluculuk görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması halinde ancak dava açılabilecek.

Daha önce de işçi-işveren arasındaki uyuşmazlıklarda dava açılması konusunda arabuluculuk şartı getirilmişti. İşçilerin işveren aleyhine dava açmasını zorlaştırmak isteyen AKP iktidarı, bu tür ihtilaflarda önce arabulucuya gitme şartını getirmişti. Sorun arabulucuda çözülmezse dava açılabiliyordu. Yeni yapılacak düzenlemeyle de, kiraların ödenmemesi ya da tespitine ilişkin uyuşmazlıklarda mülk sahipleri ile kiracıların dava açmadan önce arabulucuya başvurması gerekecek. Arabuluculuk görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması halinde ancak dava açılabilecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER