A3 Haber

Semih Tufan Gülaltay, “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten tutuklandı

Semih Tufan Gülaltay, “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten tutuklandı

Semih Tufan Gülaltay, “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten tutuklandı
Mayıs 30
16:14 2022

Ulusal Birlik Partisi eski Genel Başkanı Semih Tufan Gülaltay’ın, 28 Mayıs’ta “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklandığı belirtildi. Ümraniye Cezaevi’ne gönderilen Gülaltay’ın ofisi 25 Mayıs’ta silahlı kişiler tarafından basılmış ve bir kişi ölmüştü.

Ulusal Birlik Partisi eski Genel Başkanı ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Akın Birdal’a suikast girişiminin azmettiricisi olmaktan mahkum olan Semih Tufan Gülaltay’ın ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten tutuklanarak Ümraniye Cezaevi’ne gönderildiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hakkında arama kararı olan Gülaltay, 28 Mayıs’ta Maltepe’de gözaltına alınmıştı.

İstanbul Maltepe Aydınevler İnönü Caddesi üzerinde bulunan eski Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Semih Tufan Gülalatay’ın ofisinde çatışma yaşanmış, ofisine ve park halinde bulunan otomobiline gece saatlerinde silahlı kişi ya da kişiler tarafından saldırı düzenlenmişti.

Saldırı anında ofiste bulunan Gülaltay’ın şoförü saldırgana ateş açarak karşılık vermiş, sağlık ekipleri silahlı saldırgan Furkan T.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği tespit etmişti.

“Emniyet uyarmıştı”

Olayla ilgili konuşan Semih Tufan Gülaltay, “Saldırı anında burada değildim. Gece saat 03.00 sıralarında daha önce burada keşif yapan siyah bir minibüsle ilişkilendirilen iki kişi önce park halindeki aracıma 15-20 el ateş ediyor. Daha sonra ofisin camlarına ve kapısına ateş ederek profesyonel bir şekilde içeriye giriyorlar. Şoförümün olduğu odaya doğru hamle yapıyorlar. Şoförümle yaptıkları çatışmada saldırganlardan birini şoförüm öldürdü. Diğeri de kaçıyor. Bizden bir yaralı yok. Bizi emniyet bu saldırıyla ilgili uyarmıştı. Olayla ilgili yapılan çalışmada FETÖ terör örgütü mafya grupları, sokak mafya grupları gibi tetikçilerin kullanılacağı öngörülüyor. Sevdiklerimiz bizi arayarak arkamızda durdu. Biz de kendimize göre tedbirler aldık” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER