A3 Haber

Erdoğan’dan sigara ve içki içenlere: Aç, sefil geziyor ama almaktan geri durmuyorlar

Erdoğan’dan sigara ve içki içenlere: Aç, sefil geziyor ama almaktan geri durmuyorlar

Erdoğan’dan sigara ve içki içenlere: Aç, sefil geziyor ama almaktan geri durmuyorlar
Mayıs 31
15:09 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sigarada vergileri devamlı artırdıklarını belirterek, “Bundan dolayı da çok rahatsızlar. Hem suluda artırıyoruz hem sigarada artırıyoruz” dedi. “Aç, sefil geziyor ama onu almaktan geri durmuyor” diyen Erdoğan, “Rakıyı almaktan, birayı almaktan geri durmuyor” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması’nda konuştu.

Gençler arasında bulunan tasarımcı Furkan Kasap’ın “Tütün endüstrisi, NFT teknolojilerinin popüler olduğu bu dönemde sigara kullanımını marifet gibi gösteriyor. Sigaraya özendirme mutlaka oluyor” sözleri üzerine “Elon Musk ile ilk görüşmemde diyeceğim ki, ‘bu sigara tüketimine karşı da şöyle biraz para harca’ İsabet olur değil mi? Çok büyük paralar harcıyor değişik yerlere biraz da bununla mücadele için eğer harcarlarsa, hele hele Amerika’dan başlayıp tüm dünyaya bu iş çok daha çabuk başarırız” dedi.

Erdoğan, gençler arasında bulunan Fenerbahçeli futbolcu Arda Güler’in konuşmasının ardından da şunları söyledi:

STATLARDA HEM KURU HEM SULU MADDE İÇENLER VAR:

  • Stadyumlar ile ilgili kararlar aldık. Stadyumlardaki olumsuz tezahüratların ortadan kalkması için hanımları da alalım, hani hanımları görünce belki erkekler olumsuz tezahüratta bulunmazlar ama nerede! Yine aynen devam ettiler. Ara verilmedi. Sigaraya gelince. Sigara konusunda ise stadyumlarda hiç mi hiç dinlemeden, kusura bakmasın benim vatandaşlarım kadını da erkeği de sigaraya stadyumlarda da devam. Onunla kalmıyor, işte bu kurusu… Sulusu da var. Buralarda yanında şişeleri ile gelip bütün polislere rağmen içeriye girip orada uygun yerlerde ne yazık ki biraysa bira, farklı farklı onları da içenler var. Yani hem kuru hem sulu… Bunların hepsi kime zarar o stadyuma geleyim ben sporcuları seyredeyim diye oraya gelen benim vatandaşlarımın hepsine zararlı oluyor. Orada tezahüratlarda kötü tezahürata da neden oluyor ve zaman zaman stadyumlarda maalesef bakıyorsunuz kavgalar dövüşler bunlara da neden oluyor.

“Nargilenin sigaradan daha çok zararı var” 

Nargile hakkında da konuşan Erdoğan, “Nargile sigaradan daha az zararlı değil. Tam aksine daha çok zararı var. Bu zarardan da milletimizi kurtarmak için inşallah bazı hazırlıklar yapıyoruz. Çünkü onu da başarmamız lazım” dedi.

“Sigaradaki vergiler devamlı artırıyoruz”

Sigaradaki vergileri devamlı artırdıklarını belirten Erdoğan, “Bundan dolayı da çok rahatsızlar. Hem suluda artırıyoruz hem sigarada artırıyoruz. Hayret! Aç, sefil geziyor ama onu almaktan geri durmuyor. Rakıyı almaktan, birayı almaktan geri durmuyor” ifadelerini kullandı.

“Aç kalan yok” demişti 

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs’ta DEİK Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde açıklamalarda bulunmuş ve “Birileri çıkıp ‘aç kaldık’ diyor, vicdansızlık yapma, ne aç kalması! Aç kalan filan yok, yeter ki bu noktada dürüst ol, samimi ol” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER