A3 Haber

Polis, milletvekilinin telefonunu denize attı

Polis, milletvekilinin telefonunu denize attı

Polis, milletvekilinin telefonunu denize attı
Mayıs 31
11:57 2022

Türkiye İşçi Partisi Milletvekilleri Erkan Baş, Sera Kadıgil ve Ahmet Şık, Gezi Direnişi’nin dokuzuncu yılında İstanbul Boğaziçi Köprüsü’ne pankart astı. Pankartın asıldığı bölgeye gelen polisler sert müdahalede bulunup TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in telefonunu denize attılar.

Gezi Direnişi’nin dokuzuncu yıl dönümü dolayısıyla TİP’li milletvekillerinin köprüye asmaya çalıştığı “Gezi” pankartı polis tarafından kesildi.

TİP milletvekili Ahmet Şık’ın sosyal medya hesabından paylaşılan 6 dakika 27 saniyelik görüntüde, TİP’lilerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde pankart açtıkları, ardından gelen polislerin pankartı kaldırmaya çalıştığı esnada TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul Milletvekilleri Ahmet Şık ile Sera Kadıgil’in engel olmaya çalıştığı görünüyor.

Müdahale sırasında Sera Kadıgil’in telefonu denize düştü.

Ahmet Şık ile polisler arasında gerginlik yaşanırken, Şık’ın polis memuruna, “Vekilin yakasını tutarken çektin mi? İşgüzar” diyerek tepki gösterdiği duyuluyor.

“Daha taksidi bitmemişti vicdansızlar”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın sosyal medya hesabından açıklama yapan Kadıgil, “Merhaba Ben Sera 🙂 Kısa bir süreliğine bu hesabı kamulaştırdım. Boğaziçi Köprüsü’ne “Her yer Taksim, her yer direniş” pankartını asarken bir polis telefonumu denize attı. Daha taksidi bitmemişti vicdansızlar 🙂 Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!” ifadelerine yer verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER