A3 Haber

Salmonella bakterisi İstanbul’da: Kinder’den sonra bir üründe daha görüldü

Salmonella bakterisi İstanbul’da: Kinder’den sonra bir üründe daha görüldü

Salmonella bakterisi İstanbul’da: Kinder’den sonra bir üründe daha görüldü
Mayıs 31
14:01 2022

Belçika’da Kinder markalı çikolatalarda ortaya çıkan ve çocukları hasta ettiği görülen salmonella bakterisi endişelere neden olmuştu. Salmonella şimdi de İstanbul’da bir markette Jif markalı fıstık ezmelerinin belirli partilerinde tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’na söz konusu ürünle ilgili adres bilgisinin verildiği öğrenildi.

Avrupa’da Kinder markalı çikolatalarda çıkan ve en çok çocuklarda görülen salmonella bakterisi başka bir üründe daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Jif markalı fıstık ezmelerinin belirli partilerinde Salmonella bulunması üzerine toplatma kararı verildi. Bahsedilen ürünlerin İstanbul’da bir markette olduğu belirlendi.

Fotoğrafı çekilen ürünün ABD’de salmonella bağlantısı tespiti üzerine geri çağrılan ürünler arasında olduğu anlaşıldı.

Gıda Dedektifi hesabından şu açıklamalar yapıldı:

  • Yapılan geri çağırma duyurusuna göre ilk dört sayısı 1274 ile 2140 arasında olan ve sonraki üç sayı ise 425 ile devam eden tüm partiler salmonella riski sebebiyle geri çağrılmaktadır. Söz konusu ürün yaptığımız araştırma ve siz değerli takipçilerimizin eşsiz desteğiyle Gıda Dedektifi tarafından bulunmuştur. Söz konusu ürünle ilgili bakanlıktan aldığımız bilgiler ise ürünün ülkemizde bulunmadığı ve bu konuda firmadan da herhangi bir olumsuz dönüş olmadığı yönündeydi.
  • Fakat sizlerin desteğiyle İstanbul’da çok merkezi bir konumda geri çağırma kriterlerine uygun Jif markalı Fıstık Kremasını tespit ettik. Ürünün ilk dört hanesi 1274 ile 2140 numaraları arasında olup -1278- sonrasında da 425 yer almaktadır. Bu da fotoğrafta gördüğünüz ve İstanbul’da bir süpermarkette çekilen ürünün ABD’de salmonella bağlantısı tespiti üzerine geri çağrılan ürünler arasında olduğunu gösterir. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine söz konusu ürünle ilgili adres bilgisi an itibariyle verilmiş olup, kamu sağlığını riske atmamak ve söz konusu ürünlerin resmi kanallar aracılığıyla toplatılmasını sağlamak adına gizlilik prensibiyle yayınlamıyoruz. Ürünlerin bir an önce bakanlık tarafından toplatılması çağrısında bulunuyor, firmayı ve yetkili tüm kurumları bu ürünün İstanbul’un en merkezi konumlarından birindeki market rafına gelmesine rağmen bunu nasıl tespit edemediklerini sorgulamalarını istiyoruz.
  • Son olarak hesabımız hakkında zaman zaman her ne kadar iftira ve dayanaksız iddialar ortaya atılsa da, Gıda Dedektifi’nin temel amacının tüketicinin bilinçlenmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyoruz. İdeolojik ve siyasi yapısı gereği hakkımızda çoğu zaman asılsız ve dayanaksız iddialar ve hatta iftiralar ortaya atan bir takım meslek grupları ve bunların uzantısı sözde meslek odaları olsa da; biz her daim sizlerin desteğiyle kamu yararına tarafsız ve bağımsız yayınlarımızı sürdürmekte kararlıyız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER