A3 Haber

“Devlet fedaileri” diye örgüt kurup kimlik bastıran şahıs: Amacımız kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak

“Devlet fedaileri” diye örgüt kurup kimlik bastıran şahıs: Amacımız kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak

“Devlet fedaileri” diye örgüt kurup kimlik bastıran şahıs: Amacımız kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak
Haziran 01
15:01 2022

CHP’li Murat Bakan, paramiliter yapı olduğu iddiasıyla Türkiye Devlet Fedaileri denilen bir yapılanmayı Türkiye’nin gündemine taşımıştı. Kendilerini “Türkiye Devlet Fedaileri” olarak tanımlayan Mehmet Cazip Obay adlı şahıs, kamera karşısına geçip kendini savundu. Obay, “Amacımız kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak” dedi.

İzmir’in Torbalı ilçesinde Mehmet Cazip Obay adlı şahıs, 15 Temmuz Federasyonu Divan Kurulu Üyesi Mehmet Sıddık Dönmez ile tartışmış, polis tarafları karakola götürmüştü. Obay’ın üzerinde yapılan aramada bir adet tabanca ve “Türkiye Devlet Fedaileri” yazılı kimlik kartı bulunmuş, şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan olayı ülke gündemine taşıyarak, söz konusu kartta cumhurbaşkanlığı forsu bulunduğuna dikkat çekmiş, “Türkiye’de paramiliter gruplar var derken boşuna söylemiyoruz. SADAT, Halkın Özel Harekatı, Ak Gençlik Ocakları, Özel Harekat Derneği derken, şimdi de Türkiye Devlet Fedaileri denilen yapılanma ortaya çıktı” demişti.

Üzerinden “Devlet Fedaileri” kartı çıkan şahıs kamera karşısına geçip kendisini savundu

Sözcü’den Gökmen Ulu’nun haberine göre üzerinden tabanca ve “Türkiye Devlet Fedaileri” yazılı kimlik kartı çıkan Mehmet Cazip Obay, Murat Bakan’ın açıklamalarının ardından kamera karşısına geçti. Üzerindeki silahın boş kuru sıkı tabanca olduğunu belirten Obay, söz konusu kimlik kartını da kendi aralarında kullandıklarını söyledi. Bu kartın CHP milletvekiline ulaşması nedeni ile sorumlular hakkında şikayetçi olacağını ifade eden Obay, Murat Bakan hakkında da “Cumhurbaşkanlığı’nı karalama ve devlet erkanına saldırı” iddiası ile suç duyurusunda bulunacağını dile getirdi.

“Amacımız kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak”

“Türkiye Devlet Fedaileri” adlı yapılanmanın resmi bir kuruluş olmadığını ifade eden Obay, amaçlarını “kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak” diye açıkladı.

Hem “ideoloji taşımıyoruz” dedi hem de “milliyetçiyiz” dedi

Obay, “Devlet Fedaileri herhangi bir ideoloji taşımayan, tamamen milliyetçi gençlerden oluşan insanların bir araya gelerek, kolluk kuvvetlerine şurada bu insan torbacı, şurada bu insan bunu yapıyor gibi bilgi veren kişilerdir” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER