A3 Haber

Erdoğan: Pakistan ile ticaret hedefi 5 milyar dolar

Erdoğan: Pakistan ile ticaret hedefi 5 milyar dolar

Erdoğan: Pakistan ile ticaret hedefi 5 milyar dolar
Haziran 01
19:45 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Pakistan ile ticaret hedefinin 5 milyar dolar olduğunu belirtti. Görüşme ardından Türkiye ve Pakistan arasında önemli anlaşmalara imzalar atıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Baş başa ve heyetler arası görüşmeler sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Erdoğan, Pakistan ile ticaret hedefinin 5 milyar dolar olduğunu açıkladı. Görüşme ardından Türkiye ve Pakistan arasında önemli anlaşmalara imzalar atıldı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İkili ilişkileri ve küresel meseleleri ele aldık”

  • “Şahbaz Şerif’in göreve gelmesinden sonra ilk ziyareti. Köklü bağlardan güç alan ilişkilerimiz Pakistan’ın kurulduğu 1947 yılından beri dostluk ve kardeşlik temelinde gelişmektedir. Bu sene diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 78’inci yılını idrak ediyoruz. İkili ilişkilerimiz, bölgesel ve küresel meseleleri kapsamlı şekilde ele aldık.”

“Sanayi alanında ortak adımlar attık”

  • “Türkiye Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısının yedinci toplantısının ülkemizde gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye Pakistan ilişkilerini iki ülkenin tarihi, dostluğuyla mütenasip şekilde stratejik perspektifle daha da güçlendirmeye hazırız. Savunma sanayi alanında somut işbirliği projelerinden memnuniyet duyuyoruz.”

“Ticaretti hedefimiz 5 milyar dolar”

  • “İkisi Pakistan’da ikisi ülkemizde inşa edilen gemilerin yapımı tamamlanıyor. Hamdolsun ikili ticaretimizi salgına rağmen geliştirdik ve hacmi 2011 yılından beri ilk kez 1 milyar doların üzerine çıkardık. Hedefimiz 5 milyar dolardır. İslamabad’da imzaladığımız ticaretten savunma sanayine kadar birçok alt başlıkta sürdürülen yakın işbirliğimizin temelini sürdürüyor. Turizm, eğitim, lojistik, hizmet sektörlerinde işbirliğimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Ekonomik işbirliğimizin lokomotifi olan iş insanlarımızı ve yatırımlarımızı Pakistan’da daha fazla faaliyette bulunmaya teşvik ediyoruz.
  • FETÖ ile mücadelemize verdiği destek için Pakistan makamlarına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Son dönemde artan terör saldırılarından şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet diliyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER