A3 Haber

İlhan Taşçı’dan RTÜK’e çağrı: Erdoğan’ın “Sürtük” ifadesini de inceleyin

İlhan Taşçı’dan RTÜK’e çağrı: Erdoğan’ın “Sürtük” ifadesini de inceleyin

İlhan Taşçı’dan RTÜK’e çağrı: Erdoğan’ın “Sürtük” ifadesini de inceleyin
Haziran 01
16:15 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi eylemcilerine ettiği hakaret sonrası, RTÜK Üyesi İlhan Taşcı’dan bir çağrı geldi. Taşcı, kuruma, ‘sürtük’ kelimesinin ‘kaba, argo ve müstehcen’ ifadelere yer verilemeyeceği ilkesi yönünden incelenmesi gerektiği talebinde bulundu.

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Direnişi’ni ve eylemcileri hedef aldı. Konuşmasında eylemcilere hakaret eden Erdoğan, direnişe katılan yurttaşlar için “sürtük” ifadesini kullandı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

“Düşünün Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii’nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük, bunlar için ulu mabed nedir, ne değildir, öyle bir şey yok.”

RTÜK’e çağrı

Söz konusu ifadelere tepki yağarken; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, kurul yönetimine çağrıda bulundu.

RTÜK’ün Erdoğan’ın konuşmasını yayınlayan kanalları incelemesi gerektiğini belirten Taşcı, “Siyasilerin faaliyetlerini denetlemeye başlayan RTÜK, Geziye katılanlara ‘sürtük’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını canlı veren kanalları 6112 sayılı yasanın 8/1/m ile n bendinde düzenlenen yayınlarda ‘kaba, argo ve müstehcen’ ifadelere yer verilemeyeceği ilkesi yönünden incelemeli” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER