A3 Haber

Antalya’da Dostluk Parkı’ndaki matruşkalara saldırı

Antalya’da Dostluk Parkı’ndaki matruşkalara saldırı

Antalya’da Dostluk Parkı’ndaki matruşkalara saldırı
Haziran 03
15:19 2022

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde, sekiz yıl önce açılan Dostluk Parkı’ndaki Rusların geleneksel oyuncak bebek türü olan matruşkalar, iki kişinin saldırısına uğradı.

Antalya’da, 2014’te Konyaaltı Belediyesi’nce Liman Mahallesi’nde Rusya başta olmak üzere Bağımsız Devlet Topluluğu (BDT) ülkelerine yönelik açılan Dostluk Parkı’ndaki matruşkalar, saat 02.00 sıralarında iki kişinin saldırısına uğradı. Sekiz matruşkadan ikisi yerlerinden sökülerek, parçalandı.

Matruşkalara saldıran iki kişi diğer bebekleri de kırmaya çalışırken, parkın önünden geçen dört kişi duruma müdahale etti. Daha sonra iki kişi kırdıkları matruşka bebekleri kaldırımın üzerine fırlatarak, küfredip kaçtı.

Konyaaltı Belediyesi yetkilileri saldırıyla ilgili yasal işlem başlattıklarını belirterek, matruşkaların bakım-onarımı için atölyeye taşındığını kaydetti.

Boyalı saldırıya da uğramıştı

Matruşka bebekler, iki ay önce de boyalı saldırıya uğradı. Yüz kısımlarının kırmızıya boyandığı ihbarıyla parka gelen belediye ekipleri, matruşka bebekleri temizledi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER