A3 Haber

Bir yıl içinde üçüncü zam: Almanya’da saatlik asgari ücret 12 avroya yükseltildi

Bir yıl içinde üçüncü zam: Almanya’da saatlik asgari ücret 12 avroya yükseltildi

Bir yıl içinde üçüncü zam: Almanya’da saatlik asgari ücret 12 avroya yükseltildi
Haziran 03
22:51 2022

Almanya’da Federal Meclis, asgari ücreti saatte 12 avroya yükselten yasa tasarısını kabul etti. Yeni ücret artışının 1 Ekim’de yürürlüğe girmesi bekleniyor. Buna göre ülkede yıl başında 9,82 avro olarak belirlenen saatlik asgari ücret, temmuz ayında 10,45 avroya, ekim ayında ise 12 avroya yükseltilecek.

Almanya’da asgari ücreti saatlik 9,82 avrodan 12 avroya çıkaran yasa tasarısı kabul edildi. Zam sonrası saatlik asgari ücret temmuz ayında 10,45 avroya ekim ayında ise 12 avroya yükseltilecek.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde buluann Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, ücret artışının özellikle Almanya’nın doğusundaki birçok kadın ve işçi de dahil olmak üzere yaklaşık 6 milyon kişinin gördüğü en büyük artış olabileceğini söyledi. Heil yapılan zamla ilgili, “Artan asgari ücret satın alma gücünü artıracak ve Almanya’da ulusal ekonominin uzun vadede daha verimli olmasını sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Almanya’da zorunlu asgari ücret uygulaması 2015 yılı Ocak ayında yürürlüğe girmiş, işveren ve sendikalardan oluşan Asgari Ücret Komisyonunun tavsiyeleri doğrultusunda ücrette artırımlara gidilmişti. Son olarak yıl başında 9,82 avro olarak belirlenen asgari ücretin 1 Temmuz’da 10,45 avroya çıkarılması öngörülüyordu. Koalisyon hükümeti ise Komisyon önerilerinin dışına çıkarak bir kereliğine yasal düzenleme yoluyla zamda uzlaşmıştı.

Almanya’da şu anda yaklaşık 6,2 milyon insanın saatte 12 avrodan daha az bir ücretle çalıştığını belirtiliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER