A3 Haber

TÜİK’te istifa furyası: Enflasyon verileri açıklanmadan görevinden ayrılmış!

TÜİK’te istifa furyası: Enflasyon verileri açıklanmadan görevinden ayrılmış!

TÜİK’te istifa furyası: Enflasyon verileri açıklanmadan görevinden ayrılmış!
Haziran 03
18:28 2022

TÜİK’te iki hafta önce Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş’ın istifa etmesinin ardından bir istifa daha yaşandı. Bugünkü mayıs enflasyonu açıklanmadan birkaç gün önce tüketici fiyatlar endeksini hesaplayan birimin başında olan Mustafa Teke’nin görevinden istifa ettiği ortaya çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun mayıs ayı aylık enflasyonu yüzde 2,98, yıllık enflasyonu yüzde 73,50 olarak açıklaması tartışmalara neden olurken kurumdan üst düzey bir yöneticinin daha istifa ettiği ortaya çıktı.

Bloomberg’den Beril Akman’ın yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, TÜİK’te tüketici fiyatlar endeksini hesaplayan birimin başındaki isim olan Mustafa Teke, birkaç gün önce istifa ederek görevinden ayrıldı.

Teke’nin yerine Yelda Ayaz’ın getirildiği öğrenilirken, TÜİK konuya dair açıklama yapmadı.

İki hafta önce Fiyat İşleri Daire Başkanı da istifa etmişti

İki hafta önce de (TÜİK) Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmişti. Dairenin başına ise Dijital Dönüşüm ve Projeler Daire Başkanı Furkan Metin atanmıştı.

Eski TÜİK Başkanı Aydemir, TÜİK’e inanmadığını söylemişti

Enflasyondaki yükselişi ve TÜİK’in açıkladığı oranları değerlendiren Eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir, ekonomi yönetiminde sistematik sorunların olduğunu bunların düzeltilmemesi durumunda ekonominin toparlanamayacağını söylemişti.

TÜİK’in açıkladığı verilere güvenmediğini dile getiren Aydemir, “Bu gidişle kuru da patlatacaklar. Ondan sonra zaten gerçek çöküşü yaşayacağız. Bu gidişin sonu çıkmaz sokak” diyerek eleştirilerde bulunmuştu. Ekonomik krizin iktidardan başka sorumlusu olmadığını ifade eden Aydemir, hangi veriye bakılırsa bakılsın TÜİK’in verileriyle örtüşmediğini belirterek “TÜİK’e inanmıyorum, suç işliyor” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER