A3 Haber

“Peker bildiklerinin onda birini anlatıyor, Falyalı’nın ipini iki sebepten çektiler…”

“Peker bildiklerinin onda birini anlatıyor, Falyalı’nın ipini iki sebepten çektiler…”

Haziran 05
10:18 2022

A3 Haber yazarı, gazeteci Serdar Öztürk, Berlin’de gazetecilik faaliyetini sürdüren Gülten Sarı’nın YouTube kanalındaki programda, Sedat Peker’in açıklamalarını, Gürcistan’da tutuklanan Galip Öztürk’ü, “FETÖ” borsasının kilit isimlerinden Serdar Kurtuluş’u ve Halil Falyalı cinayetinin detaylarını değerlendirdi.

A3 Haber Merkezi | Gazetecilik faaliyetini Berlin merkezli olarak sürdüren Gülten Sarı’nın YouTube kanalındaki programına konuk olan A3 Haber yazarı Serdar Öztürk, Sedat Peker’i kahraman olarak görmediğini, vaktiyle AKP iktidarıyla birlikte çalışan bir itirafçı olarak gördüğünü vurgulayarak, “Bence Sedat Peker, kendisine verilen sözler tutulmayınca itirafçı olan biri. Söyledikleri doğru çıkıyor, çünkü o yapıyı iyi tanıyor, o yapının içinden geliyor. Ancak bildiklerinin ona birini anlatıyor. Türkiye kamuoyu, bu onda birle idare etmek zorunda kalıyor. Peker’in bunca iddiasının ardından, o iddialara dair açılmış bir soruşturma yok. Peker’in söylediklerini izlemek lazım, ciddiye almak lazım Peker’in kim olduğunu, nerden geldiğini de unutmamak gerekiyor” dedi.

Peker’in açıklamalarının ardından kokainin rotasının deşifre olduğunu öne süren Öztürk, “Bu ciddi bir para kaybı onlar için. Rota bozulunca Kıbrıs’ta Falyalı cinayetini gördük. Bu cinayetin bana göre üstü kapatılıyor. Peker, Falyalı hakkında kasetlerin tamamı bende dedi. Peker’de olan bu bilgi devlette de vardır. Mesele kasete çekmek değil, onları kaybetmek. Peker, istemeden onu bu yolun içine atmış oldu. Falyalı’ya sadece uyuşturucu olarak bakmamak lazım, diğer alanı da sanal bahis. Mafya jargonunda çaldığını düzgün paylaşmazsan öldürürler denir. Birlikte iş yapanlar, Falyalı’nın düzgün paylaşmadığı için çektiler bence. Birinci nedeni bu. İkincisi de polisiye kısmı. Bu şekilde yaşayanların kendi güvenlik ağlarını vardır. Eşinizi, çocuğunuzu zırhlı arabaya bindiriyorsunuz ama kendiniz binmiyorsunuz. Bu Falyalı’nın hatası mıdır, birileri Falyalı’yı güvenliksiz araca mı bindirdiler, bunun bilemiyoruz. Bu suikastı yapanlar, bilerek o aracı tarıyorlar. Birileri Falyalı’nın biletini kesmiş, o da bunun farkında ama akıllı davranan Falyalı değil, cinayeti işleyenler olmuş” dedi.

Programda “FETÖ” borsası, Galip Öztürk, Serdar Kurtuluş ve Halil Falyalı cinayetinin detayları da etraflı bir şekilde ele alındı.

Programın tamamını aşağıdaki iki videodan izleyebilirsiniz:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER