A3 Haber

Katar’daki Dünya Kupası’nda görev alacak Türk polisinin görev ve yetkileri Resmi Gazete’de yayımlandı

Katar’daki Dünya Kupası’nda görev alacak Türk polisinin görev ve yetkileri Resmi Gazete’de yayımlandı

Katar’daki Dünya Kupası’nda görev alacak Türk polisinin görev ve yetkileri Resmi Gazete’de yayımlandı
Haziran 06
15:10 2022

Katar’daki Dünya Kupası’nda görev yapacak 3 binden fazla Türk polisinin görev ve yetkileri Resmi Gazete’de yayımlandı

Yaklaşık beş ay sonra Katar’da düzenlenecek FİFA Dünya Kupası’nın güvenliğini sağlamak için en az 3 bin 250 Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personeli Katar’da görev yapacak. Türkiye’den gönderilecek personelin sorumluluk ve yetkilerini aktaran protokol Resmi Gazete’de yayımlandı.

Medscope’da yer alan habere göre, Katar’daki Dünya Kupası organizasyonunun güvenliği sağlamak amacıyla EGM tarafından Katar’a gönderilecek personelin sorumlulukları ve yetkileri açıklandı.

En az 3 bin 250 personel görevlendirilecek

İki ülke tarafından 7 Aralık 2021’de Katar’ın başkenti Doha’da imzalanan protokol kapsamında 3 bin çevik kuvvet personeli 100 özel harekat personeli olmaz üzere en az 3 bin 250 polis gönderilecek. Katar tarafından talep edilmesi halinde personel sayısı artırılacak. Gönderilen personelin ulaşım dahil tüm masrafları Katar Devleti tarafından karşılanacak. Personelin kullanacağı silah ve diğer mühimmatlar ise Katar’a önceden bildirilerek Türkiye tarafından tahsis edilecek. Ekipmanların nakliye ücreti ise Katar tarafından karşılanacak.

Katar’da görev yapacak emniyet personeli Katar’da bulunan Türk amirlerine karşı sorumlu olacak. Görevi sırasında üçüncü kişilere karşı meydana gelebilecek tazminatlar ise Katar tarafının sorumluluğunda olacak. Protokolde ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların çözüm yolu için ise iki taraf arasındaki müzakereler işaret edildi.

İki taraf arasında 31 Ekim 2019’da imzalanan ve EGM personelinin Katar’da görev yapmasını sağlayan “Büyük çaplı organizasyonların yerine getirilmesinde işbirliği konulu Niyet Mektubu, taraflardan biri feshetmediği sürece beş sene boyunca devam edecek. Katar’daki Dünya Kupası 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihlerinde yapılacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER