A3 Haber

Ali Erbaş, çocuk istismarına yönelik haberlere skandal yorum: Kuran kurslarımızı yıpratmaya çalışıyorlar

Ali Erbaş, çocuk istismarına yönelik haberlere skandal yorum: Kuran kurslarımızı yıpratmaya çalışıyorlar

Ali Erbaş, çocuk istismarına yönelik haberlere skandal yorum: Kuran kurslarımızı yıpratmaya çalışıyorlar
Haziran 07
09:42 2022

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet kurslarında yaşanan çocuk istismarı haberleri için, “Kuran Kursları üzerinde, sinsi düşmanlıklar üretmeye yönelik çalışmalar var” dedi.

Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait Kur’an kurslarında çocukların istismar edildiğine dair haberler, kurum başkanı Ali Erbaş’ın da gündemindeydi. Erbaş istismar haberlerini, “Sinsi düşmanlıklar üretmeye yönelik çalışmalar” olarak niteledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde 41. İl Müftüleri İstişare Toplantısı’na katıldı. Buradaki konuşmasında Erbaş, İslam’ın hızlı yayılmasına dikkat çekerek, “Ashab-ı Kiram (Hazreti Muhammed’in dostları, İslam’ın yayılması için çalışanlar) yorulmadı dinlenmeden, Medine’den binlerce kilometre uzaklara gitti. İslam’ın nuruyla karanlıkları aydınlığa çıkarmaya gayret etti. Çok kısa zamanda bunu yaptı, bu Kuran’ın mucizesidir. Efendimizin mesajlarının yayılma hızının yeryüzünde benzeri yoktur. Peygamberimizden önceki Hz. İsa’nın döneminde hayattayken Kudüs’te bile hakim olamadı” ifadelerini kullandı.

Müftülere: Siz peygamber varisisiniz

Erbaş, “Peygamber varisi” diye seslendiği müftülerin görev yaptıkları ilin tüm yöneticilerine rehberlik etmeleri gerektiğini belirterek, “Sizler sadece o ilin müftüsü , diyanet ve din hizmetlerinden sorumlu rehber değilsiniz o ilin bütün yöneticilerine de rehberlik yapmak zorundasınız. Milli Eğitim’deki yöneticilere rehberlik edeceksiniz, diğer kurumlardaki yöneticilere, Gençlik Müdürlüklerine hepsine rehberlik edeceksiniz çünkü siz Peygamber varisisiniz” diye konuştu.

“Sinsi düşmanlıklar üretmeye yönelik çalışmalar var” 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, son dönemde Diyanet’e bağlı Kur’an kurslarındaki cinsel istismar iddiaları için de şöyle konuştu: “Diyanet Başkanlığımızın toplumla iletişim kurduğu en güçlü zeminlerden birisi Kuran Kurslarımız. Kuran Kursları üzerinde, sinsi düşmanlıklar üretmeye yönelik çalışmalar var. 2 bin civarında yatılı kuran kursumuz var, her zaman mücadele ettiğimiz, olmaması için gayret ettiğimiz bir olay oluyor, onun üzerinden bütün Kuran Kurslarımızı yıpratmaya çalışan bir takım çalışmalar var. Sizler için en önemli şey, hatta ‘Şuraya cami lazım’ mücadelesinden daha çok ‘Şuraya 4-6 yaş kuran kursu yapmamız lazım’ cümlesi benim için daha önemli.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER