A3 Haber

Bahçeli seçim anketlerinden rahatsız olmuş: Anketle doğmadık ki anketsiz ölelim

Bahçeli seçim anketlerinden rahatsız olmuş: Anketle doğmadık ki anketsiz ölelim

Bahçeli seçim anketlerinden rahatsız olmuş: Anketle doğmadık ki anketsiz ölelim
Haziran 07
10:59 2022

Partisinin grup toplantısında seçim anketlerine sinirlenen MHP lideri Devlet Bahçeli, “Anketle doğmadık ki anketsiz ölelim. Anketle var olmadık ki anket olmayınca yok olalım” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. MHP lideri, konuşmasında 2023’te yapılması planlanan seçim çalışmalarından ve İsveç ile Finlandiya’nın NATO üyeliğinden bahsetti. Ardından Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını açıklamaması ve Kılıçdaroğlu’nun “terörle mücadele yasasını yumuşatma” sözü vermesi üzerinden muhalefete yüklendi.

Son zamanlarda gündemden düşmeyen seçim anketlerine de değinen Bahçeli, partisinin oy oranlarında ciddi düşüş görülen anketlerin “sahte ve düzmece” olduğunu öne sürerek seçmenlerine inanmamaları konusunda uyarıda bulundu.

“Sahte ve düzmece anketlere takılmıyoruz” 

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • Siyasi, ahlaki hiçbir şeyi tanımayan, yalan, riya ve istismardan başka pencereden bakamayan, çirkef siyasi zihniyetlerin maskesini düşürmek için mücadele ediyoruz. Bunun yanında Cumhur İttifakı’nın çalışmalarının anlatıyoruz. Kimseyi dışlamıyoruz. İcra ettiğimiz çalışmalarımız da gittikçe derinlik ve etkinlik kazanıyor. 2023 yılında müstesna bir demokrasi şöleni olacaktır. Yarın elbet bizim, elbet bizimdir. Kısır gündemlere sıkışmıyoruz. Algı operasyonlarına bakmıyoruz, sahte ve düzmece anketlere hiç takılmıyoruz. Oy oranlarımızı düşük göstermeye çalışanlara diyoruz ki, sizler bizi yok sayacaksanız biz Allah’ın izniyle daha fazla var olacağız.

“Anketlere itibar etmeyin” 

  • Anketler partimizi ha dibe çekmiş, ha çıkarmış hiç önemli değil. Anketle doğmadık ki, anketle ölelim. Türk milleti bunları rezil edecektir. Cumhur, MHP’yi mükafatlandıracak, layık olduğu yere getirecektir. Cumhur, Cumhurbaşkanını seçecek, o da Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Gerçek anketi yapacak olan millettir. MHP’ye kefen biçenler günün sonunda o kefeni kendileri giyeceklerdir. Biraz daha yalana dolana bel bağlasınlar, 2023 yılında Türk milleti sevdalılarını mahçup etmeyecektir. Buradan söylüyorum, bu anketlere itibar etmeyin.

“Vatandaşın cebine göz diken hesap verecek” 

  • Altılı masaya güven olmaz. Bu masa riyanın masasıdır. Biz masalara yüz sürmeyiz, keyif çatmayız. Milletimiz ne diyorsa onu yapar, ona hizmet ederiz. Türkiye’nin gelecek rotasını Cumhur çizecektir. Sorunlarımız olabilir ama çözülecektir. Hiçbir vatandaşımız enflasyon canavarına ezdirilmeyecektir. Bu konuda usulsüzlük yapanlar tespit edilip cezalandırılacaktır. Vatandaşımızın cebindeki göz dikenler hesap verecektir. Fiyat etiketiyle oynayanlar hesap verecektir. Fiyat istikrarını sarsan aksaklıklar bir yana, ekonomik huzur ve güvenliği tehdit eden iç ve dış faktörlerle de mücadele edilecektir. Ekonomik bağımsızlığımıza pranga vurmak isteyenler hesap verecektir.
  • Dün Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 3600 ek gösterge de vatandaşımızın hayat refahını yükseltecektir. Biz de böyle adımlara hep destek vereceğiz. Biz Türk milletiyiz, ekmeğimize göz koyanı affetmeyeceğiz. Zillet, ekonomimizin dönen çarkına çomak sokamayacaktır.

“Terörle mücadele hukuki olarak geçerlidir” 

  • Türkiye bölücü teröre müsaade etmeyeceğini hem sınır içinde hem ötesinde mücadele ederek, şehitler vererek kanıtlamıştır. Fitnenin başı gövdesinden koparılacak, kökü de kazınacaktır. Terörle mücadele, hukuki geçerliliği olan bir mücadeledir. Geçtiğimiz günlerde bir terör ele başı ABD’ye sığınmıştır. Biz terörizmi destekleyenlerle nasıl yan yana durabiliriz? Terörle el ele duran, ittifak yapmayı, uluslararası hukuku nereden bilebilir? Bize göre bu ülkeler Türk-İslam düşmanlığında ortak paydada buluşmuştur.

“İstiyorsanız tüm teröristleri alıp ülkenize götürün” 

  • Terör örgütlerine açık destek veren NATO üyeleri ülkeler ortadayken, İsveç ve Finlandiya’nın da üyeliğine nasıl müsaade edelim? NATO’yu bir terör ittifakına mı dönüştüreceksiniz? Teröristleri sahiplenmek söz konusu olmaz. Bu tavır devam edecekse, gelip Kandil’deki tüm teröristleri alsınlar, ülkelerine götürsünler. Bakın, teröristlerin kurtuluş şansı sıfırdır, Türkiye’nin kararlı tavrı bu ülkeleri rahatsız etmektedir. O yüzden Yunanistan’ı maşa olarak kullanmaktadır. Miçotakis, Ege’yi bir Yunan denizine çevirmeye çalışmaktadır. Bizim dileğimiz Ege’nin bir barış denizi olmasıdır. Ülke ülke ada ada gezip silah isteyen, bizi şikayet eden Miçotakis’in güvendiği dağlara kar yağacaktır.

“Erken seçim olmayacak” 

  • Erken seçim deyip duran bu muhalefet, beğense de beğenmese de seçim, tarihinde yapılacaktır. O demokratik tarih de Haziran 2023’tür. Bu ülkenin polisi, güvenliği varken bu muhalefet seçim güvenliği deyip duruyor. Amaçları nedir? Teröristleri dağdan alıp sandık başına mı dikecekler? Bunların hiçbir planı yok. Daha cumhurbaşkanı adayları belli değil. Kılıçdaroğlu susma, mertsen çık ‘adayım’ de. Ama sende aday olacak o yürek var mı, söyle.

“Terör yasası sizi niye rahatsız ediyor?” 

  • Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kavala için, dış bağlantıları için adaylığa sıcaktır. Kılıçdaroğlu hem seni, hem ortaklarını bu millet biliyor. Kılıçdaroğlu’nun terörle mücadele yasasını yumuşatma sözü vermesi, iş birliğinin ispatıdır. Bu yasanın neyi sizi rahatsız ediyor? AB’nin bu yasa sebebiyle ülkemize tepkisini mi sahipleniyorsunuz? Zillet ittifakının bizden rövanş almaya gücü yetmeyecektir. Zalimlere figüranlık yapan kokuşmuşlara boyun eğmeyiz. Türkiye Cumhuriyeti adı, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilmiştir. Başkentimiz Ankara’dır. Türkiye bölünmezdir. Türkiye, birdir, diridir, çelik gibi sağlamdır. İstiklal Marşımız kahramanlık destanımızdır. Tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek dildir. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimizdir. Bizim ayrılıkta, bölünmede mutabakat aramamız, korkup sinmemiz asla mümkün değildir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER