A3 Haber

Özdağ ve Koca arasında “Süleyman Soylu” atışması

Özdağ ve Koca arasında “Süleyman Soylu” atışması

Özdağ ve Koca arasında “Süleyman Soylu” atışması
Haziran 07
23:25 2022

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kendisine teşekkür ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sataşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a tepki gösterdi. Koca, “Nezaketsizlik, düzeltme olarak kabul edilemez” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca arasında Süleyman Soylu gerilimi çıktı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Hatay’daki Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde Türkiyeli acil doktoru olmadığını iddia etmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendisini arayarak bilgilendirdiğini aktaran Özdağ, “Bütün bakanların SS (Süleyman Soylu) gibi küfürbaz olmadığını öğrendik” dedi. Bunun üzerine Koca’dan Özdağ’a tepki geldi. Koca, “Düzeltme metninizde konuyla ilgisi olmayan bir bakan arkadaşıma sataştınız. Nezaketsizlik, düzeltme olarak kabul edilemez” çıkışında bulundu.

Özdağ, iki önce anonim bir Facebook gönderisinin ekran görüntüsünü paylaşarak “Türk insanının kendi ülkesinde ikinci sınıf olması sürecini yaşıyoruz. Arapları üstün insan, Arapçayı kutsal dil zanneden zihniyet Türk milletine kendi ülkesinde mülteci olma hissini yaşatıyor. Herkes kendi vatanına dönecek. Kurulan iç savaş ve bölünme komplosunu Zafer Partisi bozacak” demişti.

Özdağ: Soylu gibi küfürbaz olmadığını öğrendik

Özdağ bu sabah aynı tweeti alıntılayarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendisini aradığını “acil serviste dört doktorun görevli olduğunu, ikisinin Türk ikisinin ise Suriye kökenli olduğunu ancak Türkiye’de tıp eğitimi aldıklarını söylediğini” yazdı.

Özdağ daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu işaret ederek, “Kendisine ilgisi için teşekkür ederim. Bütün bakanların SS gibi küfürbaz olmadığını öğrendik” dedi.

Özdağ’ın bu tweetini alıntılayan Bakan Koca ise şunları söyledi:

  • “Sn. Ümit Özdağ, Reyhanlı Devlet Hastanesi ile ilgili verdiğiniz yanlış bilgiyi düzeltmeniz için sizi aradım, hatanızı kendiniz düzeltin istedim. Ama düzeltme metninizde konuyla ilgisi olmayan bir bakan arkadaşıma sataştınız. Nezaketsizlik, düzeltme olarak kabul edilemez!”

Özdağ: Soylu’nun konu ile alakası yok

Ardından Özdağ, Bakan Koca’ya yanıt vererek “Verdiğiniz bilgiyi kamuoyu ile paylaştım, teşekkür ettim. SS’nin konu ile alakası yok. Benimle var. Nezaket dersi vermeniz gereken ben değilim. Ayrıca ben hata yapmadım, vatandaşın derdini naklettim. Sizin aramanız gereken Reyhanlı’da sayıları iyice azalmış Türk vatandaşları” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER