A3 Haber

Sağlıkta şiddet bitmiyor: Kars’ta kentin tek kalp ve damar cerrahı bıçaklandı!

Sağlıkta şiddet bitmiyor: Kars’ta kentin tek kalp ve damar cerrahı bıçaklandı!

Sağlıkta şiddet bitmiyor: Kars’ta kentin tek kalp ve damar cerrahı bıçaklandı!
Haziran 07
11:42 2022

Kars’ta şehrin tek kalp ve damar cerrahı olan hekim M.E., görevi başındayken bıçaklı saldırıya uğradı.  Kasığından bıçaklanarak yaralanan cerrahın tedavi altına alındığı bildirildi.

Sağlıkta şiddet yasası 27 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş ve sağlıkta şiddete cezalar ağırlaştırılmıltı. Ancak sağlık çalışanlarına şiddet yapılan kanun değişikliklerine rağmen durdurulamıyor. Kars Kafkas Üniversitesi Hastanesi’nde, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı poliklinikte tartışma yaşadığı hastası tarafından saldırıya uğradı. Bacağından bıçak darbesi alan hekimin hastanede tedavi altına alndığı öğrenildi.

Olaya ilişkin başlatılan incelemede olay esnasında saldırganın yüzünde maske olduğu öğrenildi.

Önce tehdit sonra bıçaklama…

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Acil Tıp Uzmanı Sıtkı Sarper Sağlam, “Kars’ta görev yapan tek Kalp Damar Cerrahı M.E. cuma günü maskeli ve silahlı bir kişi tarafından “işini iyi yapacaksın yoksa hesaplaşacağız” diye tehdit edildi. Bugünse bir maskeli kişi tarafından kasığından bıçaklandı! Saldırgan henüz yakalanmadı. Hocamız hastanede!” ifadelerine yer verdi.

Bıçaklanan hekimin sağlık durumuna ilişkin paylaşım yapan Sağlam, “Öğrendiğimize göre son durumu iyiymiş çok şükür. Fiziksel hasarlar bir şekilde geçer ama psikolojik travmalar kolay kolay geçmiyor. İyilestirmesi beklenenler post travmatik stres bozukluğu ile yaşıyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER