Site icon A3 Haber

Erdoğan: Venezuela ile ticaret hacmi hedefimiz 3 milyar dolar

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’yı ziyaret eden Venezuela lideri Maduro ile ortak basın toplantısında “Birçok hususta benzer görüşlere sahibiz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’yı ziyaret eden Venezuela lideri Nicolas Maduro ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İki ülke birçok konuda ortak mutabakat metni imzalarken, Erdoğan ticaret hacmini artırmaları gerektiğini belirtti.

Erdoğan, “Venezuela halkının 15 Temmuz’da halkımızla sergilediği güçlü dayanışmayı asla unutamayız. Hükümetimize ilk destek veren ülkelerden biri Venezuela’ydı. Biz de en zor ve sıkıntılı dönemde Venezuela halkıyla birlikte olduk. Sayın Cumhurbaşkanının güçlü ve cesur liderliğinin önemli payı vardır. Değerli dostum ülkesinin bağımsızlık mücadelesine altın harflerle yazdırmıştır. Sayın Maduro’nun Filistin meselesinde duruşu takdire şayandır. Kendisini bir kez daha tebrik ediyorum,” dedi.

Erdoğan, “Sayın Maduro’nun bu ziyareti işbirliğimize büyük ivme kazandırdı. Bugün gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde ikili ilişkilerimizi tüm veçheleriyle ele aldık. Venezuela ile ülkemiz arasında ticaret, enerji, madencilik, müteahhitlik, sağlık, tarım ve turizm başta olmak üzere geniş işbirliği potansiyeli bulunuyor,” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Hedefimiz 3 milyar dolar ticaret hacmi”

“Türkiye her koşulda bizim yanımızdaydı”

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından sözü alan Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro, şu ifadeleri kullandı:

Exit mobile version