A3 Haber

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında yeni gelişme: Levent Göktaş gözaltına alındı…

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında yeni gelişme: Levent Göktaş gözaltına alındı…

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında yeni gelişme: Levent Göktaş gözaltına alındı…
Haziran 08
13:25 2022

Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi Nuri Gökhan Bozkır’ın MİT operasyonuyla Türkiye’ye getirilmesinin ardından suikastı gerçekleştirdiği iddia edilen isimlere yönelik şafak vakti operasyon düzenledi. Gözaltına alınan isimler arasında 2002 yılında MAK Alay Komutanı olan Levent Göktaş da bulunuyor.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında MİT operasyonuyla Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen eski özel kuvvetçi Nuri Gökhan Bozkır’ın savcılık ifadesinde, o dönem üst düzey rütbede bulunan bir ismin 2002 Kasım ayı ortalarında kendisini çağırarak, örtülü bir görev kapsamında Hablemitoğlu’nu hedef olarak bildirdiğini ve kendisinden Portakal Çiçeği Sokak’ta keşif yapmasını istediğini anlatmıştı.

Soruşturma kapsamında 2002 yılında MAK Alay Komutanı olan FETÖ’nün Ergenekon kumpas sürecinde 5 yıl tutuklu kalan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş’ın emir subayı Mehmet Narin’in gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınarak tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

Sabah’ın haberine göre, Hablemitoğlu’na yönelik suikastı gerçekleştirdiği iddia edilen isimlere yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan isimler arasında ise Levent Göktaş’ın da olduğu öğrenildi.

Eski özel kuvvetler mensuplarına yönelik operasyonun savcılık ve emniyetin istihbarat birimlerinin desteğiyle çok detaylı inceleme, alınan ifade ve analizleri sonrasında gerçekleştirdiği öğrenildi. Eylemin Galatasaray- Ankaragücü Türkiye Kupası 3. Tur Maç saatinde yapıldığı, şehrin sakin olması nedeniyle özellikle bu saatin seçildiği öğrenildi. Zanlıların gözaltına alınmasının ardından tetiği kimin çektiğinin netlik kazanması bekleniyor.

Dokuz zanlıdan beşi gözaltında

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri MAK Alay Komutanı Levent Göktaş, Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek, Tan Dervişoğlu, Altan Bora, Bülent Kutsal, Kamil Metin, Memiş Aytekin ve Osman Tuncer’in yakalanması için eş zamanlı baskınlar yaptı. Levent Göktaş’ın İstanbul, Ankara ve Bodrum’daki adreslerine eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Dijital materyallere el konulurken, Levent Göktaş bulunamadı. Operasyon kapsamında 5 şüpheli yakalanırken Levent Göktaş, Tan Dervişoğlu, Kemal Metin ve Osman Tuncer’in yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER