A3 Haber

Okulda “sürtük” tartışması: Öğretmeni darp eden ilçe milli eğitim müdürü açığa alındı

Okulda “sürtük” tartışması: Öğretmeni darp eden ilçe milli eğitim müdürü açığa alındı

Okulda “sürtük” tartışması: Öğretmeni darp eden ilçe milli eğitim müdürü açığa alındı
Haziran 08
10:36 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi Direnişi’ne katılanlar için sarf ettiği “sürtük” ifadesinin neden olduğu kavgada, okul bahçesinde öğretmeni darbeden ve öğrencilerin önünde küfürler savuran Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü M.S açığa alındı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Direnişi’ne katılanlar için söylediği ‘sürtük’ sözü Mersinde’ki bir lisede öğretmenler arasında tartışmaya yol açmıştı. Şube Müdürü M.S.’nin, İçel Anadolu Lisesi bahçesinde öğretmen B.A’yı darp etmesi ve öğrencilerin önünde küfür etmesi kamuoyunda tepkilere yol açmıştı.

Birgün’den Abidin Yağmur’un haberine göre yoğun tepkilerin ardından Mersin Valiliği, şube müdürü M.S’yi açığa aldı. Valilik ayrıca, M.S.’nin eşi öğretmen N.S.’nin ve darp edilen öğretmen B.A.’nın da İçel Anadolu Lisesi dışında başka okullarda görevlendirilmesine karar verdi ve olayı soruşturması için müfettiş görevlendirdi.

Eğitim Sen: Bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz

Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Bu soruşturmanın titizlikle yürütülerek, mecrasından çıkarmadan, gerçekten de arkadaşımıza hem de okula yapılan saldırı olarak, öğrencilerin eğitim hakkına, oradaki idareye, öğretmenlere yapılan saldırı olarak görüp, bunu doğru bir şekilde değerlendirmelerini ve bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz. Bu sadece Mersin Eğitim-Sen’in olarak takipçi olduğu olay değil hem genel merkezimizden hem de tüm Türkiye’nin ve Mersin’deki seçilmişlerin, vekillerin takip ettiği ve üzerinde hassasiyetle durduğu bir olay. Aynı hassasiyetle olay sonuçlanana kadar üzerinde durulmaya devam edilecek” dedi.

Ne olmuştu?  

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gezi Direnişi’ne katılanlar için “sürtük” ifadesini kullanması tepki toplamıştı. O ifadeler Mersin’de bir okulun öğretmenler odasında da gündeme gelince, öğretmenler arasında tartışma çıkmıştı. Bir kadın öğretmen, Milli Eğitim Şube Müdürü olan eşini aramış, şube müdürü M.S. okula gelmiş ve eşinin tartıştığı öğretmeni bahçede yumruklamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER