A3 Haber

Benzine ve motorine rekor zam için yeni tarih belli oldu

Benzine ve motorine rekor zam için yeni tarih belli oldu

Benzine ve motorine rekor zam için yeni tarih belli oldu
Haziran 09
12:03 2022

Akaryakıtta zam bombardımanı devam ediyor. Benzin, motorin ve LPG yine rekoru kıracak. Motorinin fiyatı Hakkari’de 30 TL’yi bulacak.

Petrolün (Brent) varil fiyatının 124 dolara kadar yükselmesi ve 1 Amerikan Doları’nın 40 kuruşa yakın artarak, 17,20 TL’ye tırmanması sebebiyle akaryakıtta zam molası kısa sürdü. Akaryakıt fiyatlarında yine zam rekoru kırılacak.

Benzin, motorin ve “otogaz” diye bilinen sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) fiyatları artırılacak. Kronos’un konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, benzine 1,37 TL, motorine 1,50 TL ve LPG’ye 52 kuruş zam yapılacak.

Zamda geri adım yok

11 Haziran Cumartesi saat 00.01’den itibaren geçerli olması beklenen zamlı tarife ile İstanbul’un Avrupa yakasında benzinin litre fiyatı 26,25 TL’den 27,62 TL’ye yükselecek. İstanbul’da motorin 27,84 TL’den 29,34 TL’ye çıkacak, LPG 11,82 TL’den 12,34 TL’ye yükseldi.

Motorinin fiyatı pahalı akaryakıtta ilk sırada yer alan Hakkari’de 30 TL’yi bulacak.

Koç Holding’in enerji sektöründe faaliyet gösteren iştiraki Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi (TÜPRAŞ) rafineri çıkış fiyatlarındaki artış sebebiyle akaryakıt dağıtım firmaları zam için düğmeye bastı.

Petrol Ofisi, OPET, BP, Shell, TOTAL, ALPET, Aytemiz, Sunpet, Türk Petrol, Lukoil, Kadoil ve Milangaz gibi sektörün önde gelen dağıtım firmaları tarafından bayilere gönderilen mesajda zamma üst makamların onay vereceği belirtildi.

Zam paketi petrol fiyatı ya da dolar/TL kurunda sert bir düşüş olması hâlinde rafa kaldırılacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER