A3 Haber

Diyarbakır’da gözaltındaki gazetecilerden mesaj: Her koşulda yazmaya devam edeceğiz

Diyarbakır’da gözaltındaki gazetecilerden mesaj: Her koşulda yazmaya devam edeceğiz

Diyarbakır’da gözaltındaki gazetecilerden mesaj: Her koşulda yazmaya devam edeceğiz
Haziran 09
12:08 2022

Diyarbakır’da çarşamba günü Jinnews merkez bürosuna ve çok sayıda gazetecinin evine baskın düzenlenmiş ve 21 gazeteci gözaltına alınmıştı. Avukatları aracılığıyla kamuoyuna mesaj ulaştıran gözaltındaki gazeteciler, her koşulda yazmaya ve konuşmaya konuşmaya devam edeceklerini duyurdu.

Diyarbakır’da yürütülen bir soruşturma kapsamında çarşamba sabah saatlerinde Jinnews merkez bürosuna ve çok sayıda gazetecinin evine baskın düzenlenmişti.

Baskında, Jinnews haber müdürü Safiye Alagaş, Jinnews editörü Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç ile gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Berivan Karatorak, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu ve Remziye Temel’in aralarında olduğu en az 21 gazeteci gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan gazeteciler Safiye Alagaş ve ve Gülşen Koçuk, avukatları aracılığıyla kamuoyuna bir mesaj ulaştırdı.

“Bunun örneğini 2011 yılında gördük”

Devletin bu operasyonla suç ve suçluluk algısı oluşturmaya çalıştığına dikkat çeken gazeteciler mesajlarında “Bunun bir örneğini 2011 yılında ‘KCK’ adı altında yapılan operasyonla gördük. Nasıl ki o dönemde dava açıldıysa, benzerini bu süreçte de yapmaya çalışıyorlar. Çünkü bu bölgede yani Kürdistan’da yaşananları buradaki özgür basın anlatıyor. Muhalif ses yükseltenlerin hedef alındığını bir kere daha gördük” dedi.

“Her koşulda yazmaya devam edeceğiz”

Dışarıda kendileri için dayanışmanın olduğunu ve bunu avukatlardan duyduklarında mutlu olduklarını ifade eden gazeteciler, “Özellikle böyle süreçlerde bu dayanışmanın olması bizi çok çok mutlu etti. Demek ki böyle büyüyeceğiz, dayanışmayla büyümeye devam edeceğiz. Şu ana bakınca sürecin 2011 yılı ile nasıl tekrar ettiğini görüyoruz. Fakat her koşulda yazmaya ve konuşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER