A3 Haber

Erdoğan’dan Yunanca paylaşım: Pişmanlığa yol açacak rüyalardan kaçının

Erdoğan’dan Yunanca paylaşım: Pişmanlığa yol açacak rüyalardan kaçının

Erdoğan’dan Yunanca paylaşım: Pişmanlığa yol açacak rüyalardan kaçının
Haziran 09
21:58 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile yaşanan krize ilişkin Yunanca tweet attı. Erdoğan paylaşımında, “Yunanistan’ı bir asır önce olduğu gibi pişmanlığa yol açacak rüyalardan, sözlerden ve eylemlerden kaçınması ve aklı başına dönmesi için bir kez daha uyarıyoruz” ifadelerine yer verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yunanca ve İngilizce olarak bazı paylaşımlarda bulundu.

Erdoğan, “NATO içinde her bakımdan en yüksek bedeli ödeyen müttefik olarak son iki yıldır askeri heyet toplantı davetlerimize cevap dahi vermeyen Yunanistan’ın kışkırtmalarını soğukkanlılıkla karşıladık. Ancak bu sabrımızın ve soğukkanlılığımızın muhatabımız tarafından yanlış anlaşıldığını görüyoruz.” dedi.

Paylaşımlarının günün erken saatlerinde yaptığı bir konuşmanın metninden olduğu görülen Erdoğan, şöyle devam etti:

  • Yunanistan’ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Türkiye, Ege’deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendisine tanıdığı yetkileri gerektiğinde kullanmaktan da geri durmayacaktır.
  • Türkiye kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemez ama kendi hakkını, hukukunu da kimseye çiğnetmez. Doğu Akdeniz’de ülkemiz ana karasına 2 kilometreden daha az, Yunanistan’a ise 600 kilometreden daha fazla mesafedeki Meis Adası için 40 bin kilometrelik deniz yetki alanı talep etmenin anlamını uluslararası camianın takdirine bırakıyoruz.
  • Gayrı askeri statüdeki adaların çeşitli tatbikatlara dahil edilerek NATO ve üçüncü taraf ülkelerin de bu hukuksuzluğa alet edilmeye çalışılması, sonu felaketle bitecek bir çabanın ötesinde anlama sahip değildir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER