A3 Haber

Hablemitoğlu davası: “Haklarında gözaltı kararı bulunan Levent Göktaş ve Tan Dervişoğlu yurtdışına çıktı” iddiası

Hablemitoğlu davası: “Haklarında gözaltı kararı bulunan Levent Göktaş ve Tan Dervişoğlu yurtdışına çıktı” iddiası

Hablemitoğlu davası: “Haklarında gözaltı kararı bulunan Levent Göktaş ve Tan Dervişoğlu yurtdışına çıktı” iddiası
Haziran 09
10:33 2022

Doç. Necip Hablemitoğlu sukiastı soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen dokuz kişiden, dönemin MAK Alay Komutanı Levent Göktaş ve Tan Dervişoğlu’nun yurtdışına çıktıkları iddia edildi.

Ankara’da 2002’de Doç. Necip Hablemitoğlu’na suikast soruşturma kapsamında dokuz kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. DHA dün servis ettiği haberde, suikastın gerçekleştiği dönemde Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yapan MAK (Muharebe Arama Kurtarma) Alay Komutanı Levent Göktaş, birimde çalışan Tarkan Mumcuoğlu, İstihbarat Şube Müdürü Fikret Emek, Altan Bora, Bülent Kutsal ve Tan Dervişoğlu hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını; bu isimlerden beşinin yakalandığını duyurmuştu.

“Göktaş ve Dervişoğlu yurtdışında” iddiası

Av. Vural Ergül, kişisel Twitter hesabında, gözaltı kararı verilenler arasında bulunan Tan Dervişoğlu ile Levent Göktaş’ın yurdışına çıktıklarını iddia etti.

Av. Ergül şunları yazdı: “Hablemitoğlu Soruşturması dosyası şüphelileri olarak haklarında gözaltı kararı verilen 9 kişiden; Tan Dervişoğlu ile Levent Göktaş’ın yurdışına çıktıkları kesinliğe kavuştu…”

Ne olmuştu?

2002’de Doç. Necip Hablemitoğlu’nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltı kararı verilen dokuz şüpheliden beşinin yakalandığı kamuoyuna duyurulmuştu. Gözaltı kararı olanlar arasında, 2001’de Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı MAK (Muharebe Arama Kurtarma) Alay Komutanı olan emekli albay Levent Göktaş’ın da bulunduğu belirtilmişti.

Fethullah Gülen cemaatine ilişkin çalışmalarıyla tanınan ve Fethullahçıların hedefi haline gelen tarihçi-yazar Doç. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de Ankara’daki evinin önünde suikast sonucu yaşamını yitirmişti. Hablemitoğlu cinayeti şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır, 27 Ocak 2022’de MİT tarafından Ukrayna’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti. Bozkır, 8 Şubat’ta örgüt üyeliği ve tasarlayarak öldürme suçlarından tutuklanmıştı. Bozkır ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle altı kişi de 3 Şubat’ta gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden üçü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, ikisi de 15 Şubat’ta tutuklanmış, bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten savcılık, alınan ifadeler ve elde edilen deliller doğrultusunda, dokuz kişi hakkında daha gözaltı kararı vermişti. Şüphelilerden beşi, emniyetin düzenlediği operasyonla yakalanırken, dört kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenilmişti. Hakkında gözaltı kararı verilenler arasında, emekli albay Mustafa Levent Göktaş’ın da bulunduğu belirtilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER