Site icon A3 Haber

Polis zoruyla “kentsel dönüşüm”e halk direniyor: Fetihtepe’de neler oluyor?

AKP’li Beyoğlu Belediyesi tarafından Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm adı altında evlerinden edilmek istenen yurttaşların mücadelesi sürüyor. Mahalledeki 950 hanenin 300’e yakınının elektriği kesilirken bir çocuğun da polis tarafından ters kelepçeyle gözaltına alınması tepki çekti.

AKP’li Beyoğlu Belediyesinin “kentsel dönüşüm” adı altında çıkarmak istediği Okmeydanı’nda bulunan Fetihtepe mahallesi halkının mücadelesi üçüncü gününde…

Beyoğlu Belediyesi’nin Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesi ile halk tarafından kabul görmeyen projeyi hayata geçirmeye çalışması tepkilere neden oldu. Mahallede yaşayan vatandaşların yaşamını sürdürmek için gerekli olan elektrik, su gibi kaynaklar kesintiye uğratıldı.

Polisin belediyeye tepki gösteren 15 yaşında bir çocuğu ters kelepçe ile gözaltına alması kameralara yansırken, elektrik kesintilerinden dolayı hastalar da zor anlar yaşadı. Solunum cihazına bağlı kanser hastası bir kişi kesintiden dolayı fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Zorla gerçekleştirilen kesintiler sebebiyle solunum cihazına bağlı kanser hastası Neşet Kaya fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Bu sırada bir kişinin “Şehit kardeşinin elektriğini kestiler” dediği duyuldu. Ağlayan anne, “Makineye bağlı, hava alıyor makineden. Elektrik olmazsa öldü benim çocuğum. Kim verecek hesabını?” dedi.

Mahalleli polis ablukasına direniyor

Mahallelinin direnişi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Elektrik ve su bağlantıları kesilen binaların önü polis tarafından abluka altına alınırken mahalleli de polis barikatlarının önünde evlerini korumaya başladı. Mahalleli “Zorla dönüşüm istemiyoruz” sloganları atıyor.

İşçiler gitmeyi reddetti

İnşaat-İş Sendikası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Avcılar’dan ‘arıza çalışması’ yalanıyla Fetihtepe’deki zulme ortak edilmeye getirilen BEDAŞ işçisi kardeşlerimiz, sınıfımıza yaraşır bir tutumla ‘Trafodan mahallenin elektriğini kesin’ emrini ‘Biz mahalleden yanayız, araçları çıkarıyoruz’ diyerek reddetti” dedi.

“Ampulümü söndürenlerin ampulünü söndüreceğiz”

Mağdur vatandaşlar tepkilerini sürdürürken, gazeteci Emre Orman, Fetihtepe’de kanser hastası bir mahallelinin “Benim ampulümü söndürenlerin ampulünü söndüreceğiz” dediği anları paylaştı.

AKP’li belediye başkana tepkiler

Mahallelinin, AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nin kentsel dönüşüm zorbalığına tepkisi sürüyor.

Engelli çocuğunu banyo yaptırmak için ablasına gittiğini belirten bir yurttaş, “Cumhurbaşkanım duysun; bana devlet hak vermiş, polis benim hakkımı elimden aldı. Belediye benim hakkımı elimden aldı. Haydar Ali Yıldız’ın çoluğundan çocuğundan çıksın. Yıkamaya su bulamasın, bana yaşattığını yaşasın” diyerek tepki gösterdi.

Yurttaşın tepkisine mahalleli alkışlarla destek verdi.

15 yaşındaki çocuğa ters kelepçe

15 yaşındaki bir çocuğun ters kelepçe takılarak gözaltına alınması tepki çekti.

Yurttaşların talepleri

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’ndeki yurttaşların talepleri ise şöyle:

Exit mobile version