A3 Haber

Adalet Bakanı Bozdağ’a göre Türkiye AİHM’in Kavala kararına uymuş!

Adalet Bakanı Bozdağ’a göre Türkiye AİHM’in Kavala kararına uymuş!

Adalet Bakanı Bozdağ’a göre Türkiye AİHM’in Kavala kararına uymuş!
Haziran 10
11:37 2022

AİHM’nin Osman Kavala kararının uygulandığını savunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türkiye bu kararın gereğini yapmış mı, tahliyesine karar vermiş mi tutuklunun, tahliyesine karar vermiş” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi davasında müebbet hapis cezası verilen iş insanı Osman Kavala için Türkiye’ni Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarını uyguladığını söyledi.

TGRT Haber’de dün Ankara Gündemi programına katılan Bozdağ, “Türkiye, Osman Kavala hakkında, AİHM’in verdiği hak ihlali kararını uygulamıştır ve bu karara uymuştur, gereğini yapmıştır. Çok açık, hangi konuda verdiği de açık o konuda mahkemenin ne karar verdiği de açık ortada” diye konuştu.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin denetleme yetkisinin de bununla ilgili sınırlı olduğunu söyleyen Bozdağ, şöyle konuştu:

“Yapmadı demek, Türkiye’ye karşı adil davranmamaktır” 

  • Karar vermiş mi, vermiş. Türkiye bu kararın gereğini yapmış mı, tahliyesine karar vermiş mi tutuklunun, tahliyesine karar vermiş. Tahliyesine karar verince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararı da infaz edilmiş oldu. Ondan sonra başka soruşturmalar, yargılamalar çerçevesinde ortaya çıkacak durumda eğer yeni iddialar varsa o zaman Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin gündemine onlar gelir, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de onları ayrıca değerlendirir, orada bir karar verdiği zaman, o zaman Türk yargısına bunlar gelir, Türk yargısı da onun gereğini elbette yapar.
  • Ama şimdi infaz edilmiş bir karar var ve burada Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin denetimi sadece şekli bir denetim, bu şekli denetime baktığında da Türkiye gereğini tam yapmış durumda. Buna rağmen ‘yapmadı’ demek burada Türkiye’ye karşı taraflı davranmak ve adil davranmamaktır. Biz bunu çok net söylüyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER