Site icon A3 Haber

CHP Sözcüsü Öztrak sordu: Dolar kuru asansör gibi inip çıkarken kimler köşeyi döndü?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Türkiye Modeli diye yaldızlayarak yaptıkları açıklama sürecinde dolar kuru 3-4 saat içinde asansör gibi inip çıkarken, kimler dolarları düşük fiyattan alıp yüksek fiyattan sattı, kimler köşeyi döndü, kimler voliyi vurdu, bunların içinde, saraydan, AK Parti Genel Merkezi’nden, beşli çeteden, bürokrasiden kimse var mı?” diyerek bu sorulara yanıt verilmesini istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Doları ve enflasyonu düşürecek müthiş tedbir, daha önce birçok hükümetin deneyip vazgeçtiği, üç ayda bir garantili getiri sağlayacak gelire endeksli iç borçlanma senedi çıktı” dedi. Açıklama sürecinde dolar kurunun 3-4 saat içinde asansör gibi inip çıktığını kaydeden Nebati, “Kimler dolarları düşük fiyattan alıp yüksek fiyattan sattı, kimler köşeyi döndü, kimler voliyi vurdu, bunların içinde, saraydan, AK Parti Genel Merkezi’nden, beşli çeteden, bürokrasiden kimse var mı?” sorularını yöneltti.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, milletin sofrasındaki ekmeğin küçüldükçe küçüldüğünü belirtti. İktidarın milletten koptuğunu kaydeden Öztrak, şöyle devam etti:

Kur Korumalı Mevduat Hesabı uygulamasına tepki gösteren Öztrak, milletin ilk dört ayda, 16 milyar 255 milyon lirayı bir avuç mudiye ödediğini söyledi. Öztrak, “Haziran ayı başında, Kur Korumalı Mevduat’ta biriken dövize endeksli paranın toplamı 931 milyar lira. Kurun 17 lirayı geçmesiyle milletin sırtına binecek yükün 150 milyar lirayı geçeceği hesaplanıyor” ifadesini kullandı.

“İşler şirazesinden çıktı” 

Dün açıklanan verilere göre Merkez Bankası’nın döviz kasasının 53 milyar dolar açık verdiğini kaydeden Öztrak, tüm bunlar olurken Erdoğan’ın üç gün önce kürsüye çıkarak bir defa daha “Faiz sebep, enflasyon sonuç” dediğini belirtti. Öztrak, şöyle konuştu:

“Yük yine vatandaşımızın sırtına kalacak” 

Eğer söz konusu olan kamu işletmelerinin geliri ise Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kamu İşletmeleri Raporu’na göre, BOTAŞ’ın EÜAŞ’ın Taş Kömürü Kurumu’nun, DDY’nin, DHMİ’nin Çay-Kur ve TEDAŞ gibi pek çok kamu işletmesi zararda olduğunu belirten Öztrak, “Anlaşılan dün gece açıklandığında, garantisi gelirinin önünde giden, bu iç borçlanma aracının yükü, yine vatandaşlarımızın sırtında kalacak. Bir cin fikir tedavüle sokulacak” dedi.

Öztrak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Millet notunuzu verdi” 

Öztrak, şunları kaydetti:

Exit mobile version