A3 Haber

Ankara’da sağanak yağış hayatı felç etti: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, bir kişi sele kapıldı…

Ankara’da sağanak yağış hayatı felç etti: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, bir kişi sele kapıldı…

Ankara’da sağanak yağış hayatı felç etti: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, bir kişi sele kapıldı…
Haziran 11
18:56 2022

Ankara’nın merkez ilçelerinde etkili olan sağanak yağış hayatı adeta felç etti. Ağaçların devrildiği, çatıların uçtuğu, araçların sel sularında mahsur kaldığı yağış nedeniyle bir kişi aracıyla sele kapıldı. Sel sularına kapılan kişinin cansız bedeni, dere kenarında, sel ile birlikte sürüklenen ağaç dallarının arasında bulundu.

Ankara’da başlayan fırtına beraberinde yağmur getirdi. Yağmur tüm şehri etkisi altına aldı. Aniden başlayan sağanak yağmur Başkent’in birçok yerinde etkili oldu.

Yağmurla birlikte yaşanan rüzgar görüş mesafesini de büyük oranda etkilerken şehir gündüz vakti neredeyse tamamen karardı.

Fırtına ve sel nedeniyle şehir merkezinde hayat adeta felce uğrarken, birçok araç da sularına kapıldı. Ağaçların rüzgarın etkisiyle devrildiği fırtına nedeniyle çatılar da uçtu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün Ankara’da başlayan ve merkeze yönelen gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimlerinden 1277 araç 3138 personeliyle teyakkuz halinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz” denildi.

Bir kişi sele kapıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise yaptığı açıklamada bir kişinin sele kapıldığını, mahsur kalan 3 çocuğun kurtarıldığını duyurdu. Çataklı, ”Ankara’da saat 16.00 itibarıyla ağaç devrilmesi, çatı uçması, toprak kayması, su baskını, mazgal tıkanması gibi 112 üzerinden itfaiyeye 1378, AFAD’a 159 ihbar ulaştı. Mahsur kalan 3 çocuk kurtarıldı. Bir sele kapılma ihbarı bulunmakta olup AFAD ve JAK ekipleri yönlendirildi” ifadelerini kullandı.

AFAD: Ankara’da sele kapılan bir vatandaşı kurtarmak için bölgeye personel yönlendirilmiştir

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, Ankara’da araç içinde sele kapılan bir vatandaşı kurtarmak için AFAD’dan 21, JÖAK’tan 23 kişilik ekibin olay bölgesine yönlendirildiğini açıkladı.

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ankara’da etkili olan yağış nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen toplam ihbar sayısı 2217’ye ulaşmıştır. Araç içinde sele kapılan bir vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere AFAD’dan 21, JÖAK’tan 23 kişilik ekip olay bölgesine yönlendirilmiştir” denildi.

Sele kapılan bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Ankara’daki sağanakta Altındağ’daki Tatlar Deresi’nin taşması sonucu sel sularına kapılan servis sürücüsünün cansız bedenine arama kurtarma ekiplerince dere kenarında ulaşıldı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER