A3 Haber

Bakanlık havalimanı müdürlerini değiştirdi: İstanbul, Ankara ve İzmir de var

Bakanlık havalimanı müdürlerini değiştirdi: İstanbul, Ankara ve İzmir de var

Bakanlık havalimanı müdürlerini değiştirdi: İstanbul, Ankara ve İzmir de var
Haziran 11
12:52 2022

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı onayıyla, havalimanları ve havaalanları başmüdürleri arasında kapsamlı atamalar yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren havalimanları ve havaalanları başmüdürleri arasında kapsamlı atamalar yapıldı. Bakan Adil Karaismailoğlu, SHGM’nin merkez ve taşra teşkilatını yeniden düzenleyecek 70’den fazla atamaya imza koydu.

T24’te yer alan habere göre Ankara Esenboğa, İstanbul Atatürk ve İstanbul, İzmir Adnan Menderes Havalimanları başmüdürleri değiştirildi. Eski Bakan Mehdi Eker’in yakını olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı Başmüdür Yardımcısı Abdullah Enis Eker, Türkiye’nin en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı’nın yeni başmüdürlüğüne atandı.

Ayrıca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün merkez teşkilatındaki bazı daire başkanlıklarında da yeni yöneticiler göreve getirildi.

Atatürk Havalimanı Başmüdürü, İzmir Adnan Menderes Havalimanı müdürü oldu

Yeni atamalar çerçevesinde, İstanbul Havalimanı Başmüdürü Sadık Sürücü, Dalaman Havalimanı Başmüdürü oldu. İktidarın millet bahçesi inşa etme planını yürürlüğe koyduğu İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürü Fatih Koçak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Müdürü oldu.

Trabzon Havalimanı Başmüdürü İsa Türkmen, Atatürk Havalimanı Başmüdürü, aynı zamanda Eski Bakan Mehdi Eker’in yakını İzmir Adnan Menderes Havalimanı Başmüdür Yardımcısı Abdullah Enis Eker, İstanbul Havalimanın yeni başmüdürü oldu.

Ankara Esenboğa Havalimanı Başmüdürü Yücel Karadavut, Bodrum Havalimanı Başmüdürlüğü’ne kaydırılırken, Mardin Havaalanı Başmüdürü Hamza Demir, Esenboğa Havalimanı’nın yeni başmüdürü oldu.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Başmüdürü Kemal Daştan, Gaziantep Havaalanı Başmüdürü oldu.

Ayrıca Antalya Havalimanı Başmüdürü İlhami Şimşek emekli olurken yerine Başmüdür Yardımcısı Durdali Şavkar getirildi.

Bodrum Havalimanı Başmüdürü Necati Algül, Erzurum Havaalanı Başmüdürü görevine atandı.

Sinop Havaalanı Başmüdürlüğü’ne Salih Çetin, Çanakkale Havaalanı Başmüdürlüğü’ne Hasan Yıkman, Elazığ Havaalanı Başmüdürlüğü’ne Ali Emre Arvas getirildi.

Taşradaki atamaların yanısıra SHGM’nün merkez teşkilatında da yeni görevlendirmeler yapıldı.

Atamalar çerçevesinde Pazarlama ve Ticaret Dairesi, Havacılık Acil Yardım ve Güvenlik Dairesi, Hava Seyrüsefer Dairesi, ve Havacılık Eğitim Dairesi’nin üst yönetiminde değişiklikler gerçekleştirildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER