A3 Haber

Nesin ile Öztürk haftayı değerlendirdi: Erdoğan yeniden aday olur mu, Levent Göktaş yurtdışına kaçtı mı?

Nesin ile Öztürk haftayı değerlendirdi: Erdoğan yeniden aday olur mu, Levent Göktaş yurtdışına kaçtı mı?

Haziran 11
10:40 2022

Gazeteci-yazar Ahmet Nesin ile A3 yazarı, gazeteci Serdar Öztürk, haftanın iç ve dış gelişmelerini değerlendirdikleri program, Nesin’in YouTube kanalında yayımlandı.

A3 Haber Merkezi | AKP iktidarının kamuoyuna duyurduğu yeni ekonomik adım olan gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi uygulamasının, pek çok ekonomist tarafından eleştirildiğini hatırlatan Öztürk, “Erdoğan’ın kafasında bir şablon var. Fazi neden enflasyon sonuç şablonu. Her adımı o şablona göre atıyor. Açıkladıkları GES uygulamasının altını bile dolduramadılar. Türkiye’de iki enflasyon var, biri TÜİK’in açıkladığı biri de bağımsız ekonomistlerin açıkladığı. Açıklanan proje kâr ortaklığı değil, elinde üç beş kuruşu kalan vatandaşı zarar ortaklığına davet etmektir. İşin aslı bu bir sınıf kavgasıdır. Bu iktidarın tercihleri, hangi sınıftan yana olduklarını gösteriyor. Bu kararlar kimin için çıkarılıyor. Kur korumalı mevduat kimin işine geliyor, bunlar sınıfsal bir tercih. İktidar sınıfsal tercihini yapmıştır ve buna göre hareket ediyor” dedi.

Erdoğan aday olur mu?

Kamuoyunda Erdoğan’ın yeniden aday olup olmayacağı konusunun tartışılmaya başlandığını hatırlatan Öztürk, “Siyasi gücü bir kez kaybettiğinizde geri alması zor. Erdoğan gibi bir liderin o riski alabileceğini tahmin etmiyorum. İki kez aday olduğu, bir daha olamayacağı tartışması başladı. Bunu aşmak için erken seçim yapılması formülü gündeme gelebilir. Erdoğan, karşısına kim çıkacaksa şimdiden netleşmesini istiyor, seçime kadar hırpalamak için. Erdoğan, karakter olarak Özel ve Demirel gibi değil. Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığından inip mecliste sıradan bir milletvekili olarak muhalefet yapabileceğine inanmıyorum. Erdoğan’ın karakterine aykırı. Erdoğan’ın kişiliği, yapısı, psikolojisi; en tepede değilse hiçbir yerde olmama yönündedir. Erdoğan politikayı böyle yapıyor. Sert, acımasız ve pragmatist bir yapıda. Cumhurbaşkanlığı dururken, milletvekili olayım da ordan bir dokunulmazlık kazanayım diye düşünmez” dedi.

Nesin de, “Erdoğan gibi bir adamın, ben kelimesini bile kullanmadan, ‘Cumhur ittifakının adayı Erdoğan’dır’ demesi inandırıcı mı? Erdoğan adaylığını böyle alelade mi açıklar. Erdoğan, Kılıçdaroğlu aday olursa ben de olayım, İmamoğlu ya da Yavaş olursa olmayayım şeklinde bir düşüncesi olabilir. Erdoğan milletvekili adayı olup, ekonomi konusunda yeni iktidara karşısında siyaset yapabileceğini düşünüyorum. Erdoğan, iktidarsız bir dönemi Meclis’te değerlendirmek istiyor olabilir. Erdoğan milletvekili olmaz, cumhurbaşkanı da seçilmezse gündemden düşer” diye konuştu.

Hablemitoğlu kaçtı mı?

Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan emekli albay Levent Göktaş’ın, bu karardan iki gün önce yurtdışına çıkmış olabileceğini belirten Öztürk, “Aynı zamanda avukat olduğu için operasyon duyumunu alıp yurtdışına çıktığını düşünüyorum. Çünkü gözaltı kararı alınanlar arasında henüz yakalanmayan bir tek o var. Ama yine de ben Nuri Bozkır’ın sadece Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili değil, Suriye’ye götürülen silahlar konusunda, Ukrayna’daki garip ilişkileri konusunda ifadelerinde hâlâ bir şey söylememiş olması ya da böyle bir soru yöneltilmemiş olmasını eksiklik olarak görüyorum. Bozkır’a, kendisinin tehlikede olduğunu, bir pazarlık konusu olarak ‘Gel seni Hablemitoğlu’ndan tutuklayalım, diğer konuları görmezden gelelim’ denilmiş olabilir diye düşünüyorum” dedi.

Programın tamamnını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER