A3 Haber

İmamoğlu’ndan konser ve festival yasaklarına tepki: Geç kardeşim, geç onları

İmamoğlu’ndan konser ve festival yasaklarına tepki: Geç kardeşim, geç onları

İmamoğlu’ndan konser ve festival yasaklarına tepki: Geç kardeşim, geç onları
Haziran 11
20:34 2022

Son dönemlerde iptal edilen gençlik festivallerine ve yasaklanan konserlere tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Öyle festival iptal etmekmiş, sanatçıya yasak koymakmış; geç, geç kardeşim, geç onları. FestZ’nin sizlere güzellikler, yeni umutlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy’de Müze Gazhane’de düzenlenen ve 3 gün sürecek olan “FestZ”nin açılışını gerçekleştirdi.

İstanbul’da yaşamanın mutluluğunu artıracaklarını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son dönemlerde iptal edilen gençlik festivallerine ve yasaklanan konserlere tepki gösterdi.

İBB Başkanı İmamoğlu, “Bugün gençlerin talep ve hayallerine burun kıvıranlar da bir zamanlar gençti. Özgür bir kültür ve sanat ortamı, bu toplumun hep genç kalmasını sağlayacak. Yani gençlik iksiri. Biz, o iksiri, İstanbul’da bol bol üretmeye devam edeceğiz kardeşim. Öyle festival iptal etmekmiş, sanatçıya yasak koymakmış; geç, geç kardeşim, geç onları. FestZ’nin sizlere güzellikler, yeni umutlar getirmesini diliyorum. Bu etkinliği hazırlayan, organize eden, her aşamasında emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlere söz veriyorum: Bu güzel şehirde, sizin enerjinizi hep tazeleyeceğiz. Sizleri sık sık bir araya getireceğiz. İnsanları birbirinden ayırma ve bölme çabasına karşılık, sizleri biz inadına sık sık bir araya getireceğiz. Yeni etkinliklerde yanınızda olacağız. Bu güzel şehrin daha renkli, daha cazip, daha toleranslı, daha hoşgörülü olması için her hafta, her ortamında fırsatlar yaratacağız. Hepinizi çok seviyorum” diye konuştu.

“Ülkenin gençleri, başka bir ülkede yaşamanın hayalini kuruyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son 20 yılda hayata geçirdiği uygulamaları anlatmasına da tepki gösteren İmamoğlu, “İyi, güzel; peki ne değişti? Mesela son 20 yılda, yurt dışında yaşamak isteyen gençlerin sayısı azaldı mı, arttı mı? Mesela son 20 yılda, ülkede eğitimin kalitesi yükseldi mi? Son 20 yılda üniversitelerimizin seviyesi dünya üniversiteleri arasında yükseldi mi? Son 20 yılda, gençlerimizin dünyadaki akranlarıyla daha iyi rekabet etmesi için hangi imkanları sağladın. 20 yılda yol yaptın, köprü yaptın, o tesisi kurdun, bu tesisi açtın ama ülkenin gençleri, başka bir ülkede yaşamanın hayalini kuruyor be kardeşim” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • Bu, bir yönetici için korkunç bir şey. Ben de ülkeyi yönetenler kadar televizyonlara çıkamasam da fırsatını bulursam, 3 yılda İstanbul’da neler yaptığımızı uzun uzun anlatabilirim. Ama ben, sadece yapılanlarla değil, daha çok sonuçla da ilgiliyim. Eğer son 3 yılda, İstanbullu gençlerde ‘Bu ülkede yaşanmaz’ duygusu biraz olsun azalmadıysa, kendimi yeterince başarılı görmem. Evet; pandemiydi, ekonomik krizdi, iktidarın engellemeleriydi… İstanbul’da daha fazlasını yapmamızı engelleyen çok şey oldu. Hâlâ da var. Ama şartlar ne olursa olsun, İstanbul’da yaşamanın tadını, keyfini, mutluluğunu artıracağız. Bizim en temel görevimiz bu. Mücadelemiz bunun için. Her şeyden önce, gençlerin neden başka ülkelerde hayat kurmayı düşündüklerini anlamaya çalışmamız gerekiyor. Çünkü gençlerini mutlu edemeyen bir ülkede, hiçbir şey yolunda gitmiyor demektir. Gençlerini mutlu edemeyen bir toplum, geleceğe güvenle bakamaz.

“Gençler, önemsenmedikleri bir atmosferden kurtulmak istiyorlar”

  • Gençlerin sadece iş bulamamak veya geçinememek gibi nedenlerle yurt dışına gitmek istediğini zannedenler çok yanılıyorlar. Gençler asıl insan olmakla, insan gibi davranılmakla ilgili konularda yaşadıkları sorunlar nedeniyle bu ülkeden gitmek istiyorlar. Hayatın kalitesiyle ilgili konularda, görüp yaşadıkları nedeniyle geleceklerini başka yerlerde arıyorlar. Özgürlük, demokrasi, kendini ifade edebilme problemleri nedeniyle başka ülkelere yöneliyorlar. Gençler anlaşılmadıkları, önemsenmedikleri, değer verilmedikleri bir atmosferden kurtulmak istiyorlar. Hani, sokak röportajlarında sorunlarını, şikayetlerini dile getiren gençlere, ‘Çıkar telefonunu göster’ diyenler oluyor ya; söylemek istedikleri şu: ‘İşte burada durup konuştuğuna göre, belli ki açlıktan ölmüyorsun. E cebinde akıllı telefonun da var. Daha ne istiyorsun?’ Bunu diyorlar gençlere. Açlıktan ölmüyorum, cebimde akıllı telefonum da var. Daha ne isterim ki. Gençlerden ve tüm vatandaşlardan böyle bir uysallık bekliyorlar. En temel ihtiyaçları, en temel düzeyde karşılandığı için insanlar, yöneticilere şükran duysun istiyorlar.

“Göreve geldiğimizden beri daha kaliteli bir hayat yaşatmak istiyoruz”

  • Bu ülkede en temel ihtiyaçlarını karşılayamayan milyonlar var. Biz, göreve geldiğimiz ilk günden beri, insanların daha iyi, daha kaliteli, daha renkli ve daha keyifli bir hayat yaşama arzularına değer veriyor ve onu sağlamak için çalışıyoruz. Eşitliği, adaleti, dayanışmayı hayatı güzelleştiren değerler olarak görüyor ve yaptığımız her işte bu değerleri gözetiyoruz. Üretmeyi, yaratmayı ve paylaşmayı destekleyen fiziki ve kültürel koşulları oluşturmayı çok önemsiyoruz. Merak etmeyin; beklediğiniz o değişim anı yaklaşıyor. Ülkedeki bütün zorluklara ve sıkıntılara rağmen, değişimle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yeni bir heyecanla adım atabiliriz. Gençlerin yenilikçiliğiyle ve özgürlüğe olan tutkusuyla; gençlerin aklı, mizahı ve cesaretiyle başarabileceğimiz çok şey var.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER