A3 Haber

Vefat ilanı THY’deki kadrolaşmayı ortaya çıkardı: “Personelin yarısının babası vefat etmiş”

Vefat ilanı THY’deki kadrolaşmayı ortaya çıkardı: “Personelin yarısının babası vefat etmiş”

Vefat ilanı THY’deki kadrolaşmayı ortaya çıkardı: “Personelin yarısının babası vefat etmiş”
Haziran 11
16:01 2022

THY’deki kadrolaşma iddiaları uzun süredir gündemden düşmezken, verilen bir ölüm ilanı kurumun nasıl bir “aile şirketine” çevrildiğini gözler önüne serdi.

Türk Hava Yolları (THY) kadrolaşma iddialarıyla sık sık gündeme geliyor. AKP’ye yakın birçok ismin çeşitli kademelerinde görev yaptı THY’deki “kadrolaşma” bir ölüm ilanıyla bir kez daha gündeme geldi. Sosyal medyada paylaşılan ilanda vefat eden kişinin akrabalarının THY’de birçok kademede görev aldıkları vurgulandı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın sosyal medya hesabından paylaştığı THY’deki bir cenaze ilanının ardından Şimşek ailesi merak konusu oldu. İlanda Şimşek soy isimli 2 kişinin babası ve 2 kişinin de kayınpederi olan Abdulkadir Şimşek’in vefatın duyurularak baş sağlığı dilendi.

“Personelin yarısının babası vefat etmiş” 

Sosyal medyada gündem olan ilan, “THY’nin aile şirketi olduğunun ispatı” şeklinde yorumladı. Özdağ’ın “THY’nin başı sağ olsun. Personelin yarısının babası vefat etmiş” notu ile paylaştığı ilanda şu ifadelere yer verildi:

“Kabine Hizmetleri Başkanlığı’ndan Egemen Şimşek ile Teknik AŞ’den Ferit Şimşek’in babası, İnsan kaynakları Başkanlığı’ndan Firdevs Şimşek ile Kabin Hizmetleri Başkanlığı’ndan Hale Yıldırım Şimşek’in kayınpederi Abdülkadir Şimşek’in kayınpederi vefat etmiştir. Cenazesi memleketinden defin edilecektir. Merhuma Allahtan rahmet, çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine baş sağlığı diliyoruz.”

“THY’ye şimşek düşmüş” 

Söz konusu ilan sosyal medyada geniş yankı buldu. Bir kullanıcı, “Allah rahmet eylesin. THY’ye şimşek düşmüş adeta” derken, bir başkası ise “Adamın akrabaları ölüm izni kullansa THY bir hafta kapalı kalır” ifadesiyle durumun trajikomikliğine vurgu yaptı.

THY’den açıklama

Sosyal medyada yer alan haberlerin ardından THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında, soyadı aynı olan 4 çalışanın ortak yakınının vefatının ardından kurum içine gönderilen taziye mesajı üzerinden yayılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Biri yaklaşık 25, diğeri ise 15 yıldır THY için emek veren “Şimşek” ailelerinin de onların arasında yer aldığını bildiren Üstün, “Ne üzücü ki babalarının kaybıyla akan gözyaşları kurumadan başlatılan linç ile mücadele etmek zorunda kaldılar. Arkadaşlarımıza tekrar başsağlığı dilerken, tüm geçmişlerimizi de rahmetle yad ediyoruz.”  

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER