A3 Haber

YÖK’e iki yeni üye atanmıştı: O ibretlik “seçimin” perde arkası sosyal medyada paylaşıldı

YÖK’e iki yeni üye atanmıştı: O ibretlik “seçimin” perde arkası sosyal medyada paylaşıldı

YÖK’e iki yeni üye atanmıştı: O ibretlik “seçimin” perde arkası sosyal medyada paylaşıldı
Haziran 12
22:23 2022

Resmi Gazete’nin 11 Haziran 2022 tarihli sayısında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla, YÖK’e iki yeni  üye atandığı duyurulmuştu. Kararda  Prof. Kemal Şenocak ve Prof. Hüseyin Karaman’ın Üniversitelerarası Kurul tarafından seçildiği belirtilmişti. O seçimin perde arkası, “Neler Oluyor” adlı Twitter hesabından “İbretlik bir hikaye” başlığıyla paylaşıldı.

“Neler Oluyor” adlı Twitter hesabı, geçen hafta yapılan Üniversitelerarası Kurul toplantısını perde arkasını paylaştı. 205 rektör ve 420 profesörün Ankara’ya çağrılarak iki profesörün aday gösterilip ikisinin de YÖK’e üye seçildiği “tuhaf” toplantının nsıl yapıldığı anlatıldı.

@oneleroluyor kullanıcı adıyla yapılan paylaşım şöyle:

  • İBRETLİK BİR HİKÂYE
    Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Yükseköğretim Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Kemal Şenocak ve Prof. Dr. Hüseyin Karaman atandı.
  • Geçen hafta pazartesi saat 14.30 de Üniversitelerarası Kurul toplantısı için 205 rektör ve üniversite temsilci yaklaşık 420 Prof. Ankara’ya çağırıldı. Katılımcılara yapılacak toplantıya ilişkin önceden bir gündem gönderilmesi gerekirken, bu, gönderilmedi.
  • 205 rektör ve 420 profesör, neden çağrıldıklarını bilmeden, emir kulu gibi bulundukları illerden kamu parasını harcayarak Ankara’ya gitti. Aralarından hiçbiri neden çağrıldık diye sormadı. Hepsi emre itaat etti. Çünkü hiçbirinin bunu sormaya cesareti yoktu.
  • Ankara’ya giden Rektör ve Üniversite temsilcileri, şoför korumalarıyla birlikte yaklaşık 1000 kişiyi buluyordu. Kimisi makam araçlarıyla gitti, kimisi uçakla gidip orda araç kiraladı. Yediler, içtiler 5 yıldızlı otellerde kaldılar.
  • Ankara’ya çağrılan her biri kelle başı ortalama 4000 TL harcasa toplamda 4 milyon lirayı, ATANAN! iki YÖK üyesinin seçimi için yaktılar.
  • Toplaşan kalabalığa/yığına YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR bir nutuk çekti. “Biraz sonra YÖK’E 2 üye seçeceksiniz” dedi. Ve sonra seçimi beklemeden gitti.
  • Daha sonra Üniversiteler Arası Kurul Başkanı Prof. Dr. Ahmet ATAÇ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü İlahiyatçı Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak’ı üye adayı olarak önerdi.
  • Başka da aday gösterilmedi. İki üyenin seçileceği seçimde iki “üye aday” önerildi. Salondan belli belirsiz tuhaf homurdanmalar yükseldi. Üniversiteler Arası Kurul Başkanı Prof. Dr. Ahmet ATAÇ, “bizim tercihlerimiz müzakereye kapalıdır” dedi.
  • Daha sonra oylama başladı. Salondakiler nasıl olur böyle saçmalık diyerek birbirlerine şaşkın şaşkın bakarken Kurul Başkanı Prof. Dr. Ahmet ATAÇ, “oylama bitti” dedi. Oylama sonucunda 1 ilahiyatçı 1 hukukçu 2 adet Trabzonlu üye seçildi.
  • Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü İlahiyatçı Prof. Dr. Hüseyin Karaman yürütme kuruluna girecek ve YÖK başkan vekili olacaktı. Muhtemelen 1 yıl sonra da YÖK başkanı olacaktır.
  • Seçim sonucunu önceden belirleyen iktidar, seçilenleri seçim sonucu açıklanır açıklanmaz kürsüye davet etti. Seçilenler, ceplerinden çıkardıkları orta uzunlukta bir teşekkür konuşması yaptılar.
  • Anlaşıldı ki yeni üyeler, seçileceklerinden emin bir şekilde evlerinde sıcak kahvelerini yudumlayarak teşekkür konuşmalarını kaleme almışlardı.
  • Salondakiler, seçimde kalabalık görünme misyonuyla figürasyonlarını layıkıyla yapmıştı. İktidar da onlar için en iyi olanı düşünmüş ve seçmişti.

Erdoğan YÖK’e iki yeni üye atadı

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER