A3 Haber

ENAG kurucusu Prof. Veysel Ulusoy’a disiplin soruşturması

ENAG kurucusu Prof. Veysel Ulusoy’a disiplin soruşturması

ENAG kurucusu Prof. Veysel Ulusoy’a disiplin soruşturması
Haziran 13
09:40 2022

Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAGrup) kurucusu Prof. Veysel Ulusoy’a çalıştığı Yeditepe Üniversitesi tarafından disiplin soruşturması açıldı. Daha önce TÜİK’in yargı yoluyla ENAGrup’u susturmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını söyleyen Ulusoy, şimdi de üniversite üzerinden harekete geçildiğini belirtti.

Sözcü gazetesinden Taylan Büyükşahin’in haberine göre, Ulusoy, uzun süredir baskı altında olduklarını, ne olursa olsun geri adım atmayacaklarını ve halkın gerçek verilere ulaşması için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Yayınlanan bir röportajın bahane edilerek üniversite yönetiminden izin alınmadığı gerekçesiyle soruşturma açıldığını ifade eden Ulusoy, 2.547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’na göre soruşturmayı rektörlüğün açması gerektiğini, ancak hukuk fakültesi üzerinden bunun yapıldığını kaydetti.

“Her yönüyle mesnetsiz bir soruşturma”

Disiplin soruşturmasının barkodlu olması ve YÖK sistemine girmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Veysel Ulusoy, üniversite yönetiminin kapıyı dolanarak hareket ettiğini söyledi. “Her yönüyle mesnetsiz bir soruşturma” diyerek tepki gösteren Ulusoy, şöyle konuştu:

  • “Hukuk fakültesi dekanı üzerinden işlemi yürütüyorlar. 3 hocayı koymuşlar karşıma, mahkemeye çıkarılmış suçlu gibi savunma yapmamı istiyorlar.”

“Sosyal medya yasasını andıran ifadeler var”

Yeditepe Üniversitesi tarafından açılan soruşturmada kesin hüküm veren ifadeler olduğunu söyleyen Prof. Veysel Ulusoy, kendisine gönderilen soruşturma kağıdında kullanılan dilin, Meclis’te hazırlık aşamasında olan ve ağır sansür uygulamaları içeren sosyal medya yasasının diline benzer olduğunu belirtti. Soruşturmada “yanlış ve yanıltıcı bilgi vermek, gerçeğe aykırı algı oluşturmak” gibi hükümler olduğunu ifade eden Ulusoy, suçlamaların tamamının temelsiz olduğunu, zorla suç uydurulmaya çalışıldığını kaydetti.

İlgili haberler

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER