A3 Haber

Sağanak ülkeyi vurdu: Ölü sayısı dörde yükseldi

Sağanak ülkeyi vurdu: Ölü sayısı dörde yükseldi

Sağanak ülkeyi vurdu: Ölü sayısı dörde yükseldi
Haziran 13
08:07 2022

Ankara’nın Akyurt ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. İlçede araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı. AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Ankara Valisi Vasip Şahin, bir kişinin elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı. Teberik Köyü’nde yaşayan 67 yaşındaki Mustafa Demirel, selden kaçarken düşerek yaşamını yitirdi. Dün ayrıca sel ve su baskınında elektrik akımına kapılan Muhammet Şahin yaşamını yitirmişti. Karaman’da da sele kapılan bir kadın yaşamını yitirdi.

Ankara’nın Akyurt ilçesinde dün akşam saatlerinde bastıran yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar sel sularıyla doldu, araçlar yolda kaldı. Ev ve iş yerlerinde su baskınlarının meydana geldiği ilçede, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akyurt Belediyesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çalışma başlattı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Akyurt ilçesinde yaşanan sağanak nedeniyle bölgede sel ve su baskınlarının meydana geldiği belirtilerek, “Ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağanağın yaşamı olumsuz etkilediği Ankara’nın Akyurt ilçesinde incelemelerde bulundu.

İki kişi yaşamını yitirdi

Ankara Valisi Vasip Şahin, bölgede bir kişinin elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, başkentte yarın yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

Açıklamada, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Teberik Köyü’nde yaşayan 67 yaşındaki Mustafa Demirel, selden kaçarken düşerek yaşamını yitirdi. Demirel’in cenazesi Akyurt Devlet Hastanesi’ne getirildi.

AFAD’a 744 ihbar ulaştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ankara’daki son yağışlar sonrasında itfaiyeye ve AFAD Ankara İl Müdürlüğüne 774 ihbar ulaştığını duyurdu.

Yavaş’tan taziye mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Akyurt’taki selde yaşamını yitirenler için başsağlığı diledi.

Yavaş, paylaşımında, “Sel felaketinin etkisini gösterdiği Akyurt ilçemizde hayatını kaybeden hemşehrilerimiz Muhammet Şahin’e ve Mustafa Demirel’e Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Çok üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Altındağ’da CHP’li gençlik kollar başkan yardımcısı yaşamını yitirmişti

Ankara’nın Altındağ ilçesinde dün yaşanan selde CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit, suya kapılarak yaşamını yitirmiş, bir kişi de Tatlar Deresi’nin taşması sonucu kaybolmuştu.

Dün ayrıca Akyurt’ta yaşanan sel ve su baskınında elektrik akımına kapılan Muhammet Şahin hayatını kaybetmişti.

Karaman’da koyun otlatırken sele kapılan kadın öldü, eşi ve çocuğu kurtuldu

Olay, dün saat 19.30 sıralarında merkeze bağlı Aşağı Erenkavak köyü Kızılin mevkisinde meydana geldi. Biri 8 aylık bebek olmak üzere beş çocuk annesi Şehrivani Canıvar, eşi Fatih Canıvar ve bir çocuğuyla birlikte koyun otlattıkları sırada dere yatağındaki arı kovanını fark etti. Kovanla ilgilendikleri sırada yağış sonrası oluşan sel suları dere yatağını bastı. Durumu fark eden Fatih Canıvar, yanındaki çocuğunu kolundan tutup kurtarmak isterken, eşi Şehrivani Canıvar sel sularına kapılarak akıntıyla birlikte gözden kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye jandarma, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Karaman Valisi Tuncay Akkoyun’da bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi. Ekipler yaptıkları arama sonucu Şehrivani Canıvar’ın cansız bedeni yaklaşık üç kilometre uzaklıkta bir kayalığın kenarında bulundu. Sudan çıkartılan Canıvar’ın cesedi otopsi için Karaman Eğitim  ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Canıvar çiftinin, koyunlarının ise sel sırasında 12 yaşındaki diğer çocuğuyla birlikte dere yatağına yaklaşık 100 metre uzaklıktaki arazide olduğu öğrenildi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER