A3 Haber

Adalet Bakanı Bozdağ altılı masayı böyle hedef aldı: “Demek ki kirli birini aday çıkaracaklar”

Adalet Bakanı Bozdağ altılı masayı böyle hedef aldı: “Demek ki kirli birini aday çıkaracaklar”

Adalet Bakanı Bozdağ altılı masayı böyle hedef aldı: “Demek ki kirli birini aday çıkaracaklar”
Haziran 14
16:09 2022

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayına ilişkin herhangi bir isim telaffuz etmemesine yönelik eleştirilerde bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, “Kılıçdaroğlu olmayacaksa, bilinmedik biriyse adam çıksın, kendini tanıtsın, projelerini anlatsın, millet onu tanısın. ‘Efendim, çıkaracağımız adam yıpratılır.’ Demek ki kirli birini çıkaracaklar” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, altılı masanın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin, “Adayınız eğer Kılıçdaroğlu olmayacaksa, bilinmedik biriyse adam çıksın, kendini tanıtsın, projelerini anlatsın, millet onu tanısın. ‘Efendim, çıkaracağımız adam yıpratılır.’ Demek ki kirli birini çıkaracaklar” dedi.

Bozdağ, TVNet’teki canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

“Türkiye’de seçim güvenliği sorunu yok”

Muhalefet partilerinin seçim güvenliğine yönelik açıklamalarının hatırlatılmasının ardından Bozdağ, Türkiye’de seçim güvenliği sorununun olmadığını iddia etti.

  • Muhalefet partilerini eleştiren Bozdağ, açıklamalarını şöyle sürdürdü:”Ben ‘yedili masa’ diyorum, altılı masa Türk milletinin aklıyla alay etmektir. Hepimiz biliyoruz ki HDP bu masanın ayrılmaz parçasıdır. HDP olmasaydı, İstanbul’u da Antalya’yı da Adana’yı da Ankara’yı da alamazlardı. Seçim sonuçları, rakamlar ortada. HDP’nin desteğiyle buraları aldılar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de HDP çok açık, net, bunca istiskale rağmen, CHP, İYİ Parti istiskal ediyor, öbürleri de istiskal ediyor, yokmuş gibi davranıyor. ‘Biz haysiyetliyiz, onurluyuz’ diyorlar ya ama bu kadar onur ve haysiyetlerini incitmelerine rağmen ‘hadi oradan’ diyemiyorlar. HDP, onların yanında vaziyet alıyor. Masanın altına mı saklanıyor, üstüne mi, ceplerine mi giriyor ama her zaman o masanın içinde olan bir parti.

Altılı masadaki liderlerin cumhurbaşkanı adayı ismini konuşmaktan çekindiğini savunan Bozdağ, “Adayınız eğer Kılıçdaroğlu olmayacaksa, bilinmedik biriyse adam çıksın, kendini tanıtsın, projelerini anlatsın, millet onu tanısın. ‘Efendim, çıkaracağımız adam yıpratılır.’ Demek ki kirli birini çıkaracaklar. O zaman elbette yıpranır. Temiz birini çıkaracaksanız niye korkuyorsunuz?” diye konuştu.

Burada yaptığı açıklamalarda, kira düzenlemesine de değinen Bozdağ, düzenlemenin bir yılla sınırlı geçici bir hüküm getirdiğini hatırlatı. Bozdağ, “Kiracıların evden çıkarılacağı” yönündeki görüşlerin ise gerçeği yansıtmadığını savundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER