A3 Haber

Eski kayyum rektör Melih Bulu’nun Nedim Malkoç’u genel sekreter olarak ataması hukuksuz bulundu

Eski kayyum rektör Melih Bulu’nun Nedim Malkoç’u genel sekreter olarak ataması hukuksuz bulundu

Eski kayyum rektör Melih Bulu’nun Nedim Malkoç’u genel sekreter olarak ataması hukuksuz bulundu
Haziran 14
19:40 2022

Boğaziçi Üniversitesi eski kayyum rektörü Melih Bulu’nun 2021’de genel sekreter vekili olarak atadığı ve 2022’de görevden alınan Nedim Malkoç’un atanması mahkeme tarafından hukuksuz bulundu.

Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan ve 15 Temmuz 2021’de görevden alınan Prof. Melih Bulu’nun 1 Haziran 2021’de genel sekreter vekili olarak atadığı ve ardından geri alınan Nedim Malkoç’un genel sekreter olarak atanması mahkeme tarafından hukuksuz bulundu.

Evrensel’in haberine göre, Avukat Fırat Kuyurtar’ın Twitter hesabından paylaştığı bilgiye göre genel sekreter olarak görevlendirilmesi mahkeme tarafından hukuksuz bulundu ve iptal edildi.

Kuyurtar’ın paylaşımı şöyle:

  • “Nedim Malkoç’un, Boğaziçi Üniversitesi’nde, rektörün tek başına aldığı kararla genel sekreter olarak görevlendirilmesi mahkeme tarafından hukuksuz bulundu ve iptal edildi. Yanlış okumadınız. Ben de eski bir bilgiyi yanlışlıkla paylaşmıyorum. Durumlar böyle…”

Malkoç’u Melih Bulu atamıştı

2 Ocak 2021’de Cumhurbaşkanı tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan ve 15 Temmuz 2021’de görevden alınan Prof. Melih Bulu, 1 Haziran 2021’de Malkoç’u Genel Sekreter vekili olarak atamıştı.

Malkoç görevden alınmıştı

14 Şubat 2022’de Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Nedim Malkoç’un görevine son verilmişti.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi üzerinden yapılan açıklamada Malkoç’un “görülen lüzum üzerine” görevden alındığı ve asaleten bir atama yapılana kadar Genel Sekreterlik görevini Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Hasan Fehmi Topal’ın yürüteceği duyurulmuştu.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Malkoç’un Genel Sekreter olarak atanmasını 13 Temmuz’da yargıya taşımış, 12’inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Nedim Malkoç kimdir?

Osmanlı Eğitim Ocakları Kocaeli şube başkan vekilliği de yapmış Nedim Malkoç, ayrıca cumhurbaşkanı eski başdanışmanı ve kamu denetçisi Şeref Malkoç’un akrabası.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER