A3 Haber

ABD’de öğretmenlere silah taşıma yetkisi verildi

ABD’de öğretmenlere silah taşıma yetkisi verildi

ABD’de öğretmenlere silah taşıma yetkisi verildi
Haziran 15
10:22 2022

ABD’de artan silahlı saldırılar ardından ülkenin Ohio eyaletinde, öğretmenlere 24 saat süren kısa bir eğitimden sonra okullarda silah taşımalarına izin veren kanun hayata geçirildi.

Öğretmenlere 24 saat süren kısa bir eğitimin ardından silah taşıma yetkisi veren sözkonusu tasarı, Ohio eyalet meclisinde kabul edildi ve Vali Mike DeWine tarafından imzalanarak yasalaştı. DeWine, yerel radyo WFMJ’ye yaptığı açıklamada, okullara yönelik artan silahlı saldırılara karşı önlem alınması gerektiğini belirterek, “Okulda bir polis memuru bulundurmak en iyisi ama her okulun buna imkanı olmayabilir” dedi.

“Tehlikeli ve sorumsuzca”

Ohio Öğretmenler Federasyonu ile Ohio Eğitim Derneği ise yaptıkları ortak açıklamada, yürürlüğe giren yasa ile yeterince eğitim olmadan okullara silah sokulacağı ve öğrencilerin daha az güvende olacağı belirtilerek, yasa için “Tehlikeli ve sorumsuzca” nitelemesi yapıldı. “Meclis tasarısı 99” olarak bilinen yeni yasa, ilk, orta ve lise okullarındaki öğretmenlere 24 saati geçmeyen bir eğitimden sonra yanlarında silah taşıma izni veriyor.

ABD’de 28 eyalette, okul yönetiminin bilgisi ve onayı halinde, gizli şekilde taşıma ruhsatı bulunan öğretmenlerin silahlarını okula getirmesine izin veriliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER