A3 Haber

DEÜ’de intihar: Ameliyathane görevlisi iş yükü, angarya ve baskı yüzünden anestezi hortumuyla yaşamına son verdi

DEÜ’de intihar: Ameliyathane görevlisi iş yükü, angarya ve baskı yüzünden anestezi hortumuyla yaşamına son verdi

DEÜ’de intihar: Ameliyathane görevlisi iş yükü, angarya ve baskı yüzünden anestezi hortumuyla yaşamına son verdi
Haziran 15
17:57 2022

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyathane görevlisi olarak çalışan Adem Kılbıyık, 13 Haziran Pazartesi günü hastanenin ameliyathanesinde anestezi hortumuyla kendini asarak yaşamına son verdi.

A3 Haber Merkezi| Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir süredir ameliyathane görevlisi olarak çalışan Adem Kılbıyık, geçen Pazartesi gerçekleşen bir ameliyat sonrası, operasyon sonrası rutin işlemleri yapmak ve etrafı toparlamak için ameliyathaneye girdi. Balçovahavadis adlı sosyal medya hesabından, hastane çalışanlarının ameliyathanede Kılbıyık’ın cansız bedenini bulduğu, Kılbyık’ın anestezi hortumuyla kendini asarak yaşamına son verdiği bilgisi aktarıldı.

Sendika da taziye mesajı yayımladı

Adem Kılbıyık’ın üyesi olduğu Türk-İş’e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir şube başkanlığından, olaya ilişkin taziye mesajı yayımlandı.

“İş yükü, angarya, baskı…”

Kılbıyık’ın birlikte çalıştığı hastane görevlileri ve görgü tanıkları olayı şöyle anlattı:

  • “Hastanedeki yoğun iş yükü, işle ilgili baskılar ve angarya bir süredir yoğun bir şekilde devam ediyor. Hastane nerdeyse yaşanamaz, çalışamaz hale getirildi. Bu baskılar yüzünden intihar eden arkadaşımız da büyük sıkıntılar yaşıyordu. İntihar eden arkadaşımızın psikolojisi bozuldu. Tüm bunların sonucunda ne yazık ki bu olay meydana geldi.”

“Borçlarını ödeyemiyordu”

  • “Adem, pazartesi akşamı gerçekleşen bir ameliyatın ardından, iş arkadaşlarıyla bir süre konuştu. Daha sonra ameliyathaneyi toparlamak üzere içeri geçti. Aynı günün akşamı  iş arkadaşları Adem’in ameliyathanede intihar ettiğine tanık oldu. Olaydan önce borçlarıyla ilgili bir kaç telefon görüşmesi yaptığını duyduk. ‘Ödeyeceğim, halledeceğim, para bulacağım’ şeklinde çeşitli konuşmaları işittik. Ardından intihar haberini duyduk.”

Kılbıyık’ın aslen Isparta’nın Yalvaç ilçesi Kumdanlı köyünden olduğu, görevi nedeniyle İzmir’de yaşadığı, üç çocuk babası olduğu öğrenildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER