A3 Haber

Kiğılı’dan çalışanlarına skandal uyarı: Mavi yakalı işçilerle çalışıyorsunuz, basenleriniz dikkat çekmesin

Kiğılı’dan çalışanlarına skandal uyarı: Mavi yakalı işçilerle çalışıyorsunuz, basenleriniz dikkat çekmesin

Kiğılı’dan çalışanlarına skandal uyarı: Mavi yakalı işçilerle çalışıyorsunuz, basenleriniz dikkat çekmesin
Haziran 15
16:50 2022

Giyim markası Kiğılı, çalışanlarına “kıyafet yönetmeliği” başlıklı bir mail gönderdi. Mail’de çalışanlara dekolte ve etek boyunda aşırıya kaçılmaması, “basen dikkat çekmeyecek şekilde” giyinilmesi uyarısında bulunuldu.

İş insanı Abdullah Kiğılı’nın sahibi olduğu giyim mağazası Kiğılı, çalışanlarına gönderdiği ‘kıyafet yönetmeliği’ konulu mail’de kadın çalışanların, ‘mavi yakalılar’ ile birlikte çalıştıkları gerekçesiyle, ‘dekolte ve etek boyları’ konusunda aşırıya kaçmamaları istendi, ‘basen dikkat çekmeyecek şekilde’ giyinilmesi uyarısında bulunuldu.

BirGün’de yer alan habere göre sözkonusu mail, yönetimin bilgisi dışında yazıldı. Bir Kiğılı yetkilisi Kılık-kıyafet yönetmeliğinin her yaz ve kış döneminde çalışanlara gönderildiğini aktarırken, metinde yer alan ifadelerin yönetim bilgisine sunulmadığını ileri sürdü. Yetkili ayrıca, Kiğılı yönetiminin konuya ilişkin bir ‘özür açıklaması’ yapacağını bildirdi.

Kiğılı tarafından çalışanlarına gönderdiği kıyafet yönetmeliği şöyle:

  • Değerli Çalışma Arkadaşlarımız, artan hava sıcaklıklarıyla birlikte kılık-kıyafet prosedürünü tekrardan hatırlatmak istedik. Aksesuar, saç bakımı, dekolte, etek boyu ile ilgili kurallar, kılık-kıyafet prosedürümüzde açıkça belirtilmiştir. Mavi yaka çalışma arkadaşlarımız ile birlikte çalıştığımız için özellikle dekolte, etek boyları konusunda aşırıya kaçılmaması ve basen dikkat çekmeyecek şekilde giyinilmesi gerektiğini bilgilerinize sunarız. Sevgi ve Saygılarımızla.

Firmadan açıklama

Konuya ilişkin Kiğılı’dan yapılan kurumsal açıklamada da “Kiğılı markasını temsilen bir kişinin inisiyatifinde yazılmış, onayımız dahilinde olmayan ve haddini aşan ifadelerle dolu bu açıklama metni için oldukça üzgün olduğumuzun altını çizmek isteriz” denildi.

Yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

  • Kıyafet Yönetmeliği Hakkında” başlıklı bilgilendirme içeriğimizin çeşitli sosyal medya platformlarındaki paylaşımına ilişkin bir açıklama yapma gereği duyuyoruz.
  • Kılık kıyafet prosedürümüzü her yıl olduğu gibi bu sene de sezonsal değişimlerden ötürü anımsatmak istedik.
  • Ancak Kiğılı markasını temsilen bir kişinin inisiyatifinde yazılmış, onayımız dahilinde olmayan ve haddini aşan ifadelerle dolu bu açıklama metni için oldukça üzgün olduğumuzun altını çizmek isteriz.
  • Bu yaklaşımımız doğrultusunda kurum kültürümüzle asla bağdaşmayan ilgili ifadelerin kullanımına yönelik gereken yaptırımı en kısa sürede alıp gereken tüm prosedürleri uygulamış bulunmaktayız.
  • Kurulduğumuz ilk günden bu yana “eşitlik” ilkesi doğrultusunda hareket ediyor ve tüm iş süreçlerimizi bu şekilde gerçekleştiren bir marka olarak tüm çalışma arkadaşlarımızı önemsiyoruz.
  • Eşitlikçi yaklaşımımızı ürettiğimiz ürünlerin etiketlerine dahi yerleştirirken, böyle bir açıklamanın kurumumuza bu şekilde yansımasını üzülerek takip ediyoruz.
  • Kurum kültürümüzü oluşturan değerlerin en başında gelen “insana ve insan haklarına saygı” kavramından vazgeçmeden tüm iş süreçlerimizi yönettiğimizin altını bir kez daha çizmek isteriz. Kiğılı ailesi olarak, böyle bir gündemle kamuoyunu meşgul ettiğimiz için özür dileriz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER