A3 Haber

Erdoğan, Türk-İş Başkanı Atalay ile görüştü

Erdoğan, Türk-İş Başkanı Atalay ile görüştü

Erdoğan, Türk-İş Başkanı Atalay ile görüştü
Haziran 16
19:31 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü.

AKP’li Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı kabul etti. Görüşme, AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, görüşmeye ilişkin, “Türk İş Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ak Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Sürpriz bir görüşme diyebiliriz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk İş Başkanı’nın programında bu görüşmeye dair bir açıklama yok” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, son dönemde gerçekleştirdiği konuşmalarda art arda asgari ücrete zam mesajı vermişti.

‘A’dan Z’ye konuşma imkanı bulduk’

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen Atalay görüşmenin içeriğine ilişkin açıklamada bulundu. Atalay, şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımızdan iki gün önce randevu istedik. Çalışma hayatındaki sorunlarla ilgili. Bugün kendisi ile konuşma imkanı bulduk. Gündemde ne var gündemde asgari ücret var, emeklilerin durumu, var EYT var ne varsa geçici işçiler, taşeronla ilgili her konuya A’dan Z’ye konuşma imkanı bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Çalışma Bakanı ve taraflarla çalışma yapılacağını, onunla ilgili önümüzdeki günlerde bize bir haber vereceğini ifade ettiler. Hangi noktaya geldik diye bir rakam konuşmadık. Asgari ücretlinin alım gücünün düştüğünü, emeklinin durumunun ortada olduğunu, kamuoyunun bildiklerini, sizin bildiklerinizi anlatma imkanı buldum. Cumhurbaşkanımız, ‘Bunlarla ilgili çalışma yapıyoruz, arkadaşlarımız çalışma yapıyor önümüzdeki günlerde size ve kamuoyuna da bilgi vereceğiz, sizi çağırır konuşuruz’ dediler.

“Bir rakam yok ortada ama asgari ücretin Ocak ayı ile şu an alım gücünü konuştuk”

Görüşmede bir rakam konuşulmadığını kaydeden Atalay, “Bir rakam yok ortada ama asgari ücretin Ocak ayı ile şu an alım gücünü konuştuk. Gündemdeki ne sorunlar varsa A’dan Z’ye konuşma imkanı bulduk bizi dinledi anlatmamız gerekenleri noksansız anlattık. Benim, 4 aydır söylediğim bir iş var. Asgari ücreti her ayın 4’ünde enflasyon açıklanıyor aralığı ocağı beklemeyelim her ay enflasyonunu verilsin. 4 ay evvel söyledim ben gene aynı noktadayım. Bugüne kadar biz Aralık ayının dışında asgari ücret toplamadık. Ama şartlar öyle bir hale getirdi ki bırakın Aralık ayını, biz Haziran ayını bile bulduğumuz zaman insanlar alım gücünü kaybetti” diye konuştu.

Görüşmenin güzel geçtiğini belirten Atalay, “Güzel müspet bir görüşme oldu. Cumhurbaşkanı ‘ben her şeyin farkındayım’ dedi. Bizim elimizdeki rakamlar onların elinde de var. Çalışma bakanımız çalışma yapıyor diye ifade etti. İnşallah önümüzdeki günlerde kamuoyuna müspet bir haber verirler. Ben toplumu memnun edecek bir şey olur diye düşünüyorum. İşverenlerin büyük bölümü artsın istemiyor. Atsın ama artan tarafı devlet karşılasın diyorlar” açıklamasında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER